ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/8/17

Κατακτήθηκε το αυτονόητο


Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Κατακτήθηκε το αυτονόητο
Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)


Η άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας όπως και το ΠΕΙ δεν είναι αναγκαία για τους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ καθώς τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι Β κατηγορίας (κάτω από 3,5 τόνους). Κάτι που επιβεβαιώνει περίτρανα πλέον η νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ όπου δεν απαιτεί άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας αλλά Β κατηγορίας.

Η άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας είχε παραμείνει ως προαπαιτούμενο για την φοίτηση στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ όπως και για τον διορισμό στο ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ λόγω του ότι παλαιότερα το ΕΚΑΒ στελεχώνονταν από έναν οδηγό και έναν τραυματιοφορέα και φυσικά το ότι μέχρι και την προηγούμενη προκήρυξη του ΕΚΑΒ για Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου υπήρχε ακόμα ως προαπαιτούμενο καταδεικνύει το πόσο απαρχαιωμένο εσωτερικό κανονισμό έχει η υπηρεσία (ΕΚΑΒ) καθώς αυτή είναι ο φορέας υποδοχής και αυτή καθορίζει τι απαιτείται ως απαραίτητο προσόν για διορισμό σε αυτήν.

Βέβαια βήματα προόδου γίνονται όπως η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που πλέον είναι προαπαιτούμενο για διορισμό στο ΕΚΑΒ και τώρα η αποσύνδεση του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ από την άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας καθώς φυσικά δεν είναι το επάγγελμα του Διασώστη του ΕΚΑΒ η οδήγηση του ασθενοφόρου όπως δεν είναι του αστυνομικού η οδήγηση του περιπολικού της αστυνομίας.

Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι υπάρχει μια σκέψη και μια προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας αλλά με ένα μεγάλο μελανό σημείο. Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που είναι απαραίτητη για τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ είναι άδεια ΔΙΑΣΏΣΤΗ - πληρώματος ασθενοφόρου κάτι που κατακτήθηκε με αγώνες και κόπους ετών για να υφίσταται σήμερα. Η ίδια η υπηρεσία όμως συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την ειδικότητα των υπαλλήλων της αφού τους ορίζει ως Πλήρωμα Ασθενοφόρου ακυρώνοντας ουσιαστικά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αλλα και την ουσιαστική ιδιότητα των υπαλλήλων της.

Ελπίζουμε να αναγνωριστεί στο άμεσο μελλον από την ίδια την υπηρεσία η ειδικότητα των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ ως επαγγελματίες της υγείας όπως ορίζει ξεκάθαρα η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που κατέχουν δηλαδή ως ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-Πληρώματα Ασθενοφόρου.


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews