ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/8/17

Δυτική Ελλάδα: Μόνη ελπίδα για το ΕΚΑΒ η δωρεά των ασθενοφόρων από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!


Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Δυτική Ελλάδα: Μόνη ελπίδα για το ΕΚΑΒ η δωρεά των 20 ασθενοφόρων από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!
patrasevents.gr

25 από τα υπάρχοντα έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης…

Με 20 ασθενοφόρα αναμένεται να ενισχυθεί, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η 3η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ που καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Δωρεά η οποία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ της περιοχής μας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πελοπόννησος». «Εάν έρθετε αυτή τη στιγμή θα βρείτε στο προαύλιο του κτιρίου ακινητοποιημένα 25 ασθενοφόρα λόγω βλάβης. Όταν έχουμε τόσο αχρηστεμένα οχήματα πώς θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις κλήσεις;» διερωτάται ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος μη κρύβοντας το καθημερινό άγχος να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στην κλήση για βοήθεια.

Η περιοχή μας, από την πρόσφατη δωρεά των 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων από πλευράς του Ιδρύματος διεκδικεί άλλα 20. «Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο σχετικό αίτημά μας καθώς οι ανάγκες είναι καταγεγραμμένες και ακριβείς».

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι η περιφέρειά μας μαζί με αυτή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης είναι οι μοναδικές στις οποίες δεν τελεσφόρησε ο διαγωνισμός του 2008 για προμήθεια ασθενοφόρων. Από τον διαγωνισμό αυτό η περιοχή μας θα ενισχύονταν με 15 ασθενοφόρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλος ο στόλος τους όχι απλώς να είναι παλιός αλλά να έχει συμπληρώσει και τα χρόνια της ζωής του. Σχεδόν στο σύνολό τους συμπληρώνουν 15 - 20 χρόνια κυκλοφορίας και έχουν διανύσει 600.00 έως 900.000 χιλιόμετρα.

Δημοσιεύτηκε 16/8/2017

Πηγή: patrasevents.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews