ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/8/17

Ασθενοφόρο τράκαρε με ζαρκάδι στη Χαλκιδική


Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Ασθενοφόρο τράκαρε με ζαρκάδι στη Χαλκιδική
hunters.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου το απόγευμα στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου-Θεσσαλονίκης, όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με ζαρκάδι.

Από τη σύγκρουση το ζαρκάδι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ υλικές ζημιές είχε το ασθενοφόρο. Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στο γειτονικό Κέντρο Υγείας και αμέσως έσπευσε εκεί ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) από την Αρναία. Το ζαρκάδι ήταν ήδη νεκρό, και με όχημα της ΚΟΜΑΘ μεταφέρθηκε στο Δημόσιο Κτηνιατρείο για έλεγχο.

Ενημερώθηκε το Δασαρχείο Αρναίας, το περιστατικό καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων και πάρθηκε απόφαση για πρωτόκολλο καταστροφής.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα απαιτείται η καύση σε κλίβανο, που δεν υπάρχει στο νομό Χαλκιδικής και τελικά αποφασίστηκε να καεί σε εγκεκριμένο Σφαγείο στη Χρυσόπετρα Κιλκίς.

Η μεταφορά θα γίνει με όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, το δε κόστος της καύσης ανέρχεται σε 0,60 ευρώ/κιλό και θα το καλύψει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αρναίας, μετά από υπόδειξη του δασαρχείου ως φιλοθηραματική δαπάνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το ζαρκάδι έτρεξε προς την επαρχιακή οδό καταδιωκόμενο από παρακείμενη αγέλη τσομπανόσκυλων.

Δημοσιεύτηκε 7/8/2017

Πηγή: hunters.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews