ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/8/17

ΠΟΕΔΗΝ: Τρύπιο το καλάθι του Πρωθυπουργού για την Δημόσια Υγεία στα Εγκαίνια της ΔΕΘ. Για άλλη μια φορά γεμάτο ψέματα.... και θα....


Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Τρύπιο το καλάθι του Πρωθυπουργό για την Δημόσια Υγεία στα Εγκαίνια της ΔΕΘ. Για άλλη μια φορά γεμάτο ψέματα.... και θα....Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη Πορεία 10 χιλιομέτρων Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Θα διέλθει από Νοσοκομεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης. Θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα ξεκινήσει 8πμ από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.
Το καλάθι του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια των ΔΕΘ 2014, 2015, 2016 ήταν τρύπιο. Περιλάμβανε μόνο αμέτρητα θα..... και ψέματα.....
Για άλλη μια χρονιά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017 θα είναι πολλά ψέματα...... και θα........
Δεν πήραν χαμπάρι ότι κατέρρευσε ο Κρατικός Μηχανισμός και τα Δημόσια Νοσοκομεία, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των φορέων που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά. Παντού χαλασμένα μέσα. Πυροσβεστικά, περιπολικά, ΕΚΑΒ, υποδομές και εξοπλισμός Νοσοκομείων....

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΕΘ

2014 Εγκαίνια ΔΕΘ. Εξαγγελίες Τσίπρα. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης: Θα .....σκίσω τα Μνημόνια.
Το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Τους αριβισμούς και τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς Τσίπρα – Βαρουφάκη τις πληρώσαμε σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά αγαθά.

2015 Εγκαίνια ΔΕΘ. Εξαγγελίες Τσίπρα:
Θα ......Καταργήσω τα Μνημόνια με το Παράλληλο Πρόγραμμα ισοδύναμων μέτρων, βρίσκοντας χρήματα από τη φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή.
Θα ....προσλάβουμε 9.000 υπαλλήλους στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας θα.... συγκλίνουν με το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης (από 5% στο 7,5%).

ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
Λευκή πετσέτα στα συμφέροντα.

2016 Εγκαίνια ΔΕΘ.
Εξαγγελίες Τσίπρα:
Θα ...μειώσω τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Θα ..... προσλάβω 10.000 υπαλλήλους στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Θα.... χρηματοδοτήσω επαρκώς τη Δημόσια Υγεία.
ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

2017 Εγκαίνια ΔΕΘ.
Εξαγγελίες Τσίπρα:
Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας.
Προσλαμβάνουμε χιλιάδες υπαλλήλους στα Νοσοκομεία.
Καλύπτουμε με κονδύλια τα λειτουργικά έξοδα των Νοσοκομείων.
Το ΕΣΥ Θεραπεύτηκε. Αναρρώνει!!!
ΨΕΜΑΤΑ.......

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΗΣΗ

Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5% (τριτοκοσμικές). Εξαιτίας αυτού οι περισσότεροι πολίτες πληρώνουν από τη τσέπη την υγεία τους (όσοι έχουν) και υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στοιβαγμένοι Ασθενείς και συνοδοί περιμένουν 8 ώρες στα ΤΕΠ για να εξυπηρετηθούν.
Τα Νοσοκομεία έχουν ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από 1δις ευρώ.
Οι Ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν το γάιδαρο του Χότζα. Σαν τον Χότζα ο κος Πολάκης. Τα Νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να ανανεώσουν, να συντηρήσουν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Δεν διαθέτουν λίγα χρήματα για επισκευές ιατρικών μηχανημάτων και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται κατ’ έτος από τις ακτινοθεραπείες.
Τα Νοσοκομεία διακόπτουν θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις κατά περιόδους επειδή δεν διαθέτουν μπάτζετ στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων (π.χ. Βόλος, Άρτα, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Παίδων Πεντέλης κ.α.).
Πέφτουν οι σοβάδες από τους θαλάμους και τα ιατρεία στο κεφάλι του προσωπικού και των Ασθενών.
Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό και φάρμακα. Καλούνται οι Ασθενείς να τα φέρουν από το σπίτι τους. Το προσωπικό αγοράζει υγειονομικό υλικό με χρήματα από έρανο μεταξύ τους.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χιλιάδες ψεύτικες τηλεπροσλήψεις.
Στα 21/2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.023 (2.000 ιατροί και 5.023 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό). Συνολικά την επταετία των Μνημονίων το προσωπικό των Νοσοκομείων 25.000. Η κυβέρνηση προσλαμβάνει ελάχιστο προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης (ίδιο με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Περίπου 4.000).
Μάλιστα η μισθοδοσία των συμβασιούχων των Νοσοκομείων καλύπτεται πια με κοινοτικά κονδύλια.
Γι’ αυτό φεύγει ένας ιατρός ή ένας νοσηλευτής από εφημερεύοντα Νοσοκομεία και κλείνουν την εφημερία πολλές ημέρες τον μήνα (π.χ. Φλώρινα, Νάουσα, Αμαλιάδα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Χαλκιδική, Διδυμότειχο κ.α.)
Γι’ αυτό 100 κλίνες ΜΕΘ έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές.
Γι’ αυτό δεν είναι σε θέση να υποδεχθούν Δωρεές ιατρικών μηχανημάτων (π.χ. Γραμικούς Επιταχυντές) που σώζουν ζωές.
Γι’ αυτό είναι ένας Νοσηλευτής στη βάρδια σε κλινικές 40 Ασθενών και εργάζονται νυχθημερόν χωρίς ρεπό και άδειες, πάνω από τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης.
Γι’ αυτό θερίζουν οι ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις.
Γι’ αυτό κατέρρευσαν τα Κέντρα Υγείας.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΦΤΑΝΕΙ. ΩΣ ΕΔΩ
Όχι άλλα θα...... και ψέματα......

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ
• Πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού.
• Δωρεάν Υγεία
• Κατάργηση Μνημονίων
• Ανάκτηση απωλειών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ           ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews