ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/8/17

Ερωτήματα προς την κα Αυγέρη (ΕΚΑΒ Θεσσαλίας) από το Skiathoslife.gr


Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Ερωτήματα Προς Την Κα Αυγέρη (ΕΚΑΒ Θεσσαλίας) Από Το SkiathosLife.Gr
skiathoslife.gr

Επιστολή προς τα ΜΜΕ απέστειλε το ΕΚΑΒ (παράρτημα Λάρισας) μετά το τροχαίο που έγινε χθες το απόγευμα στη Σκιάθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Δέλτα όπου δύο δικυκλιστές βρέθηκαν κάτω από τις ρόδες λεωφορείου μετά από μετωπική σύγκρουση που είχαν με το μηχανάκι τους

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

«Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κας Αυγέρη στις αρχές του Καλοκαιριού, λειτουργεί πλέον βάση ΕΚΑΒ στη Σκιάθο επανδρωμένη με διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων.

Είναι η πρώτη χρονιά που καλύπτεται το νησί όλο το 24ωρο και ήδη η χρησιμότητα του φάνηκε ότι ήταν απαραίτητη μια και η Σκιάθος έχει υψηλό ποσοστό τουρισμού.

Μάλιστα προβλέπετε, στην επόμενη  προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού που θα πραγματοποιηθεί, να υπάρχουν και 2 θέσεις  διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρων ώστε να ενισχυθεί το κοσμοπολίτικο νησί της Σκιάθου.

­Σχετικά με το τροχαίο μεταξύ λεωφορείου και μοτοποδηλάτου που έγινε χθες και ώρα 18:15 στη Σκιάθο, διευκρινίζετε ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραβρέθηκε άμεσα στο συμβάν απ’ όπου παρέλαβε έναν τραυματία, τον οποίο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, τον μετέφερε σε ιδιωτικό ιατρείο κατ΄εντολή του Διευθυντή του Κ.Υ.
Η Κα Αυγέρη ευχαριστεί τόσο τους φορείς του νησιού όσο και την ένωση ξενοδόχων της περιοχής, για την προσφορά τους σε στέγαση και σίτιση προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ σύντομα θα βρίσκεται στη Σκιάθο για περαιτέρω οργάνωση και βελτίωση των υπηρεσιών.»

Απάντηση και νέα ερωτήματα από το SkiathosLife.gr

Είναι θετικό επιτέλους για το νησί της Σκιάθου κάποιος να νοιάζεται και κάποιος να αφουγκράζεται τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του. Ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για την Δημόσια Υγεία και την άμεση επέμβαση της σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού και όχι μόνο.

Λάβαμε την επιστολή της κας Αυγέρη με ιδιαίτερη ικανοποίηση αφού φαίνεται πως η αγωνία μας όλα αυτά τα χρόνια πιάνει τόπο. Μόνο που η κα Αυγέρη θα έπρεπε να απαντήσει και σε άλλα πολλά ερωτήματα πέραν του χθεσινού αν και πιστεύουμε να μας δοθεί η δυνατότητα αυτή αφού πρόκειται να ξανά επισκεφτεί το νησί μας (στην πρώτη της επίσκεψη δυστυχώς δεν είχαμε ενημερωθεί)

Κα Αυγέρη εμείς δεν γράψαμε πως το Ασθενοφόρο του ΚΥ Σκιάθου δεν ήταν στο χώρο του συμβάντος, γράψαμε πως κλήθηκε ασθενοφόρο του Πολυϊατρείου Σκιάθου (φωτογραφία) και αυτό θα πρέπει να σας βάζει σε «υποψίες» γιατί άραγε δεν ήρθε πρώτο το Ασθενοφόρο του ΚΥ Σκιάθου… Δεν απαντούσε κάποιος στο τηλέφωνο; Καθυστέρησε ο οδηγός να πάρει την εντολή ; Μήπως έπαιρναν σε λάθος τηλέφωνο οι ενδιαφερόμενοι ;;; Σημασία έχει όμως πως στην δεύτερη ανάρτησή μας (και χωρίς πάλι να έχουμε ενημερωθεί από την Αστυνομική Έκθεση) γράψαμε πως ήρθε και το Ασθενοφόρο του ΚΥ αφού πλέον το γνωρίζαμε μέσα από video και φωτογραφίες, και βέβαια ήταν φυσικό να παραλάβετε το δεύτερο τραυματία αφού στο Ασθενοφόρου του Πολυϊατρείου ήδη μεταφερόταν ο πρώτος.

Να μην κάνουμε βέβαια θέμα συζήτησης πως η ίδια αναφέρεται πως «λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, τον μετέφερε σε ιδιωτικό ιατρείο κατ΄εντολή του Διευθυντή του Κ.Υ» δείχνοντας για άλλη μια φορά τη γύμνια της Δημόσιας Υγείας…

Και τέλος κα Αυγέρη ενημερώστε μας (γιατί δεν είχαμε ποτέ ενημέρωση) για το συμβάν στις 30 Ιουλίου, γιατί δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου από τις 15:00 έως τις 23:00 με αποτέλεσμα σε ανατροπή μηχανής (γουρούνας) στο δρόμο προς Ευαγγελίστρια οι επιβάτες με τραύματα να διακομιστούν στο ΚΥ με ταξί ;;;.Η ίδια μάλιστα Επιμελήτρια του ΚΥ Σκιάθου προέτρεψε τους πολίτες που ήταν παρόντες να επικοινωνήσουν με το Πολυϊατρείο Σκιάθου γιατί (όπως η ίδια ανέφερε) αυτή η βάρδια έχει κάποια… κενά…

Σε συνέντευξή σας στην τηλεόραση του ASTRA στις 26 Ιουλίου, ήδη είχατε αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα κενό στις βάρδιες των οδηγών των Ασθενοφόρων (το γράφετε και στην σημερινή σας επιστολή άλλωστε)

Τέλος κα Αυγέρη ευχόμαστε η ευαισθησία σας να συνεχιστεί όπως και το έργο που επιτελείτε για να έχει επιτέλους και αυτός ο τόπος την Υγειά του.

Υ.Γ Στην επόμενη επίσκεψή σας στο νησί μας ευχόμαστε να ενημερωθούμε

Νίκος Τζούμας


Δημοσιεύτηκε 16/7/2017

Πηγή: skiathoslife.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews