ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/8/17

Δημόσιο - Αξιολόγηση: Stop σε μετακινήσεις, αυξήσεις για τους «απείθαρχους»


Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη ετοιμάζεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με το νέο σύστημα κινητικότητας.

Πρόεδρος Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί».

Δημόσιο -αξιολόγηση: Stop σε μετακινήσεις, αυξήσεις για τους “απείθαρχους”
aftodioikisi.gr

Σκληρή γραμμή αλλά με ήπια ρητορική σκοπεύει  να ακολουθήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να «σπάσει» την οργανωμένη αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στην αξιολόγηση.

Με τα ποσοστά της αποχής να αγγίζουν το 80%, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ που «πανηγυρίζει» ότι απέτρεψε τη διαδικασία της αξιολόγησης και δεν πέρασαν οι «απειλές» Γεροβασίλη, η ηγεσία του υπουργείου ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση κατά των «απείθαρχων» υπαλλήλων.

Παρότι η κ. Γεροβασίλη, βρίσκεται επί μακρόν σε διακοπές, αμέσως μετά την επιστροφή της, μετά τον Δεκαπενταύγουστο ετοιμάζεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με το νέο σύστημα κινητικότητας.

Όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιδιώκει να συνδεθεί η αξιολόγηση με διευκολύνσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, στις μετατάξεις και μετακινήσεις τους αλλά και στη βαθμολογική τους εξέλιξη.

Όμως η συγκεκριμένη διαδικασία, δεν θα γίνει με ένα «γενικόλογο κάλεσμα» αλλά με τη συγκεκριμένη διάταξη. Μέσω της νέας διάταξης, το υπουργείο θα επιδιώξει να συνδέσει τις μετακινήσεις των υπαλλήλων και τις προαγωγές που υπόσχονται  αυξήσεις στους μισθούς τους από το 2018. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΥΠΔΑ:

-Θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετεχουν στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένων και βαθμογικης εξέλιξης μόνο σε όσους δημόσιους υπαλλήλους συμπληρωσουν τα φύλλα αξιολογησης

-Θα ορίζεται ρητά ότι η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο νέο σύστημα κινητικότητας που θα εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο. Όσοι υπάλληλοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση θα αποκλείονται αυτόματα και από τη διαδικασία της κινητικότητας χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε θέσεις που επιθυμούν. Αυτό πρακτικά μπορεί να έχει και συνέπειες στους μισθούς τους.

Πάντως στο υπουργείο συνεχίζουν να επιμένουν ότι στη διάταξη θα ξεκαθαρίζεται ότι ο αποκλεισμός τόσο από τις προαγωγές οσο και από την κινητικότητα θα διαρκεί όσο και η αποχή του κάθε υπαλλήλου από την αξιολόγηση. Αν ο υπάλληλος συμπληρώσει και παραδώσει το σχετικό έντυπο, θα αίρεται ο “αποκλεισμός” «Στη διαδικασία της αξιολόγησης, μπορεί κάθε υπάλληλος να συμμετέχει οποτεδήποτε στο άμεσο μέλλον», σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου.

Στελέχη του υπουργείου, επίσης τονίζουν ότι «δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την ηγεσία του υπουργείου αλλά και την κυβέρνηση να επιβληθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων», παρότι κάτι τέτοιο είχε διαφανεί στην τελευταία εγκύκλιο της κ. Γεροβασίλη.

Ωστόσο όσο τα χρονικά περιθώρια θα στενεύουν, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει σίγουρος, ούτε για τη στάση του υπουργείου, ούτε του Μαξίμου, που πλέον είναι φανερά ενοχλημένο από τις εξελίξεις. Ειδικά με ορατό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα με τους Θεσμούς, αφού βάσει του μνημονίου η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τα τέλη του Ιουνίου.

Αντιπαράθεση με ΝΔ

Την ίδια στιγμή το «ναυάγιο» της αξιολόγησης, έχει προκαλέσει και τη σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη ΝΔ.
Για το θέμα πήρε θέση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «η σημερινή μαζική άρνηση εφαρμογής της αξιολόγησης είναι προϊόν του απόλυτου λαϊκισμού με τον οποίο πολιτεύθηκε, χωρίς ευθύνη και χωρίς ντροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο: «Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί».

Άμεση ήταν η απάντηση της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, μέσω ανακοίνωσης, καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. «σιωπηρή υποκίνηση της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης», ενώ υπενθύμισε και τα έργα και τις ημέρες του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις σημειώνοντας ότι προχώρησε σε «απολύσεις, καρατομήσεις και διαθεσιμότητες».

Πηγή: aftodioikisi.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews