ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/17

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός 2016-2017


Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews


Αθήνα 25-09-2017
Αρ.πρωτ 675

ΘΕΜΑ : Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός 2016-2017

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι χρονιές 2016 και 2017 ήταν μια συνέχεια της διαρκούς μάχης που δίνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες εργασιακές και οι σκληρές οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όπως και όλοι οι Έλληνες, εξαιτίας των μνημονίων και των σκληρών μέτρων που φέρνουν και υλοποιούν οι Κυβερνήσεις χέρι- χέρι με τους δανειστές, αδιαφορώντας για την κατάσταση που οδηγούν το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται εκτός από το να προσπαθούν καθημερινά να δίνουν μάχη για την οικονομική επιβίωση και να εργάζονται σε συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες και μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, να γίνονται και έρμαια εκμετάλλευσης για κομματική επιβίωση ορισμένων αλλά και να βιώνουν την δημιουργία κλίματος φόβου και παραπλάνησης για την επιβολή αυτών των πολιτικών και μέσα στο ΕΚΑΒ και τη μη κριτική της ανικανότητας που υπάρχει για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των εργαζομένων.

Είναι η ίδια τακτική που εφαρμόζει και η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που απέσπασε με ψεύδη για ένα καλύτερο μέλλον την ψήφο του Ελληνικού λαού και τελικά εφαρμόζει και αυτή σκληρά Μνημόνια με αντεργατικά και σκληρά οικονομικά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :
Το διάστημα αυτό λοιπόν το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων με ως επί το πλείστον ομόφωνες αποφάσεις μαζί με τις /τους συναδέλφους μας, συμμετείχαμε σε οκτώ (8) 24ωρες Γενικές ή Πανυγειονομικές απεργίες και δώδεκα (12) στάσεις εργασίας. Σε κάποιες από αυτές τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι δέχτηκαν πιέσεις για να μην συμμετέχουν ή και να αποχωρήσουν από τις πορείες, διότι με τους εργαζόμενους στις πορείες διαμαρτυρίας ήταν μαζί και μέρος των ασθενοφόρων και αυτό δεν άρεσε, διότι προκαλούσε εκνευρισμό στην ηγεσία του Υπουργείου και της Διοίκησης.
Έτσι είχαμε την κατ' εντολή πρωτοφανή παρέμβαση της Αστυνομίας στην πορεία διαμαρτυρίας της 29/3/16 ώστε να αποτραπεί η κίνηση των ασθενοφόρων προς το Υπουργείο Υγείας πράγμα που τελικά δεν επετεύχθη αφού ακόμη και ο Αστυνομικός Διευθυντής υποχώρησε στο τέλος.

Είχαμε όμως και νέες παρεμβάσεις από την Διοίκηση και τους υπεύθυνους που έχει ορίσει, (μετά και τα παλαιότερα κρούσματα με την απαγόρευση των ΜΜΕ από τον χώρο του ΕΚΑΒ και τους ‘’απουσιολόγους’’ στις επισχέσεις εργασίας) για να αποχωρήσουν τα ασθενοφόρα από πορείες με συνεχή τηλέφωνα, με αποκορύφωμα την κίνηση εκ μέρους του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ να καλέσει στο γραφείο του Διασώστες (26/10/2016), να τους επιπλήξει για την συμμετοχή τους με το ασθενοφόρο σε πορεία διαμαρτυρίας αλλά στο τέλος, μετά τα μηνύματα που πήραν από το σύνολο των εργαζομένων οι υφιστάμενοι συνεργάτες του, άλλαξε το ύφος της συνάντησης σε απλά ''πατρικά συμβουλευτικά λόγια''. Ανέκαθεν στο ΕΚΑΒ πολλές πορείες διαμαρτυρίας πλαισιώνονταν από τα ασθενοφόρα και σε αυτές συμμετείχαν με χαρά και σθένος οι σημερινοί συνεργάτες της Διοίκησης αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Όμως τώρα οι καιροί άλλαξαν και από ότι φαίνεται και οι άνθρωποι.

Πραγματοποιήθηκαν επτά (7) Γενικές Συνελεύσεις για την ενημέρωση, την καταγραφή και την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Στην συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2016, έγινε και παράσταση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ που συνεδρίαζε εκείνη την ημέρα με κύριο αντικείμενο την πραγματοποίηση μεταθέσεων για ενδυνάμωση τομέων της οποίας η πρόσκληση ενδιαφέροντος ''έμπαζε'' από παντού χωρίς αριθμό ατόμων ανά περιοχή, με δέκα μέρες ανάρτηση σε παραρτήματα και τομείς και χωρίς να έχουν ενημερωθεί εργαζόμενοι αλλά και με καμία απάντηση στον τρόπο μοριοδότησης των ενδιαφερόμενων συναδέλφων. Φυσικά και το Υ. Σ του ΕΚΑΒ δεν εξέτασε καμία αίτηση και απέστειλε πίσω στην Διοίκηση την ενδυνάμωση. Αυτή η παράσταση εξόργισε τους διοικούντες με αποτέλεσμα την απόφαση Προέδρου της επόμενης μέρας που έθετε το Προεδρείο του Σωματείου, από τα καθήκοντα που εκτελούσαν, στην διάθεση του Γραφείου Κινήσεως. Υπάρχει η αίσθηση στην Διοίκηση και τους συνεργάτες της ότι η εργασία στο ασθενοφόρο αποτελεί τιμωρία για τον εργαζόμενο. Αυτή είναι και η άποψή τους για το έργο που επιτελούν εκατοντάδες συνάδελφοι καθημερινά. Ότι δηλ. το ασθενοφόρο είναι η τιμωρία και όταν θέλουμε να ευνοήσουμε κάποιον τον παίρνουμε από το βασανιστήριο του ασθενοφόρου και όταν θέλουμε να τον τιμωρήσουμε τον ρίχνουμε στον δρόμο με αυτούς που θεωρούμε ''κορόιδα'' και που χάρη σε αυτούς υπάρχουν ανευθυνουπεύθυνοι σε θέσεις και σε αυτούς – δυστυχώς- στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του ΕΚΑΒ. Το Σωματείο αντέδρασε σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση όχι για το προς τα που μετακινήθηκε το Προεδρείο, αλλά για την προσπάθεια αντεκδίκησης που έγινε για την παράσταση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και την πρόθεση να δυσχεράνουν την λειτουργία του Σωματείου, στο οποίο σήμερα είναι κάποια πρόσωπα αλλά αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι και ο ρόλος του πάντα θα είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων. Το Σωματείο δεν ανήκει σε κανέναν, συγκροτείται μετά από την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, είναι θεσμός και τον θεσμό θέλησαν να χτυπήσουν για να πράττουν κατά των εργαζομένων, χωρίς έλεγχο και φόβο. Να γνωρίζουν οι διοικούντες ότι το ασθενοφόρο και ο δρόμος είναι τιμή για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και όχι τόπος εξορίας και τιμωρίας.

Εστάλη επιστολή στους προέδρους των κομμάτων να επισκεφθούν το ΕΚΑΒ για να δουν από κοντά μέρος των προβλημάτων μας αλλά και να ενημερωθούν για τα γενικότερα προβλήματα του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων του. 'Έγινε επίσκεψη (κατά χρονική σειρά): από τον κύριο Λαφαζάνη της Λαϊκής Ενότητας, την κυρία Χριστοφιλοπούλου (λόγω ασθενείας της κας Γεννηματά) εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του κου Μητσοτάκη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Ενημερώθηκαν στον χρόνο που παρευρέθησαν για όσα περισσότερα προβλήματα και αιτήματα μπορούσαμε ώστε να βοηθηθεί το ΕΚΑΒ με επερωτήσεις, παρεμβάσεις και ψηφίσεις Νομοσχεδίων να λύσει κάποια προβλήματά του.

Εστάλησαν πολλά Δελτία Τύπου και επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας, την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, τα ΜΜΕ( ώστε να ενημερώνονται και οι πολίτες) για την κατάσταση του στόλου των ασθενοφόρων, για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ, για την καθαριότητα και την απολύμανση των ασθενοφόρων, για τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, για την κατάσταση των στεγάσεων των Διασωστών, για τα προβλήματα με τις παραλαβές και επιστροφές από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, τις μετακινήσεις προσωπικού από το ΕΚΑΒ Αθηνών προς διάφορα μέρη που μειώνουν την καθημερινή δύναμη των ασθενοφόρων στην Αττική, για τις επιθέσεις σε Διασώστες εν ώρα υπηρεσίας τόσο από παραβατικά στοιχεία, όσο και από πολίτες που νομίζουν ότι για την καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου ευθύνονται οι Διασώστες και όχι οι ελλείψεις σε προσωπικό και οι κλειστοί τομείς, λόγω σοβαρών βλαβών των ασθενοφόρων, για τις ανάγκες σε νέα ασθενοφόρα και μηχανές, τον παροπλισμό των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, την αναγκαιότητα νέων προσλήψεων με Διασώστες τόσο για την κάλυψη των αναγκών όσο και λόγω της αύξησης του μέσου όρου ηλικίας των εργαζομένων με ό,τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην υγεία τους από τον αυξημένο όγκο εργασίας και τις σκληρές συνθήκες δουλειάς στην μεγαλούπολη, για τα προβλήματα που θα προέκυπταν στα νησιά του Αιγαίου με την λήξη των συμβάσεων των Διασωστών που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, για τα εκτός έδρας, για την έγκαιρη πληρωμή των νυχτερινών - αργιών, για την δαπάνη για την προμήθεια στολής και άλλα πολλά που αφορούν την καθημερινότητά μας.

Έχει κανείς αμφιβολία ότι αναδεικνύοντας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ τα προβλήματα με την παλαιότητα των ασθενοφόρων, τόσο σε τοπική όσο και σε Πανελλαδική κλίμακα και την καθήλωση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ από βλάβες δεν έδωσαν την αφορμή τόσο σε ατομικό επίπεδο σε ιδιώτες να δωρίσουν ασθενοφόρα, να έρθουν δωρεές οχημάτων από το εξωτερικό, να γίνει η μεγάλη δωρεά 143 ασθενοφόρων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπως και η πρόθεση αγοράς από το Ίδρυμα δύο (2) ελικοπτέρων για το ΕΚΑΒ και την επισκευή των καθηλωμένων ελικοπτέρων του ;

Αν οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα δεν φώναζαν για αυτό που βιώνουν καθημερινά οι ίδιοι αλλά και οι ασθενείς που διακομίζουν, θα έδειχναν ευαισθησία ιδιώτες να προχωρήσουν σε δωρεές; Το τραγικό σε αυτή την περίπτωση είναι αυτοί που απέκρυπταν από την κοινωνία αυτά τα προβλήματα και προσπαθούσαν να ''φιμώσουν'' τους εργαζόμενους να τα κοινοποιούν, να αποδέχονται με χαρά τώρα τα νέα ασθενοφόρα και να τα θεωρούν δικά τους επιτεύγματα. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν. Οι δωρεές ασθενοφόρων είναι η ανταμοιβή των εργαζομένων για την φωνή διαμαρτυρίας που ύψωσαν, που αψήφησαν την εντολή για κλειστά στόματα και επιτέλους θα τους δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν σε ένα αξιοπρεπές όχημα και να διακομίσουν σε ασφαλείς και πιο ανθρώπινες συνθήκες ασθενείς και συνοδούς.

Έγιναν δυο συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη για να επιλυθούν θεσμικά και οικονομικά θέματα του ΕΚΑΒ. Κάθε τέτοια συνάντηση σίγουρα αποφέρει και κάποια θετικά αποτελέσματα.

Έγινε καταγγελία της απαράδεκτης γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ για να στελεχώνονται ασθενοφόρα σε περιοχές όπου το ΕΚΑΒ έχει ελλείψεις προσωπικού με οδηγούς ανεκπαίδευτους υπαλλήλους δήμων ή πυροσβέστες. Την γνωμοδότηση αυτή την εκμεταλλεύτηκε το Δ.Σ του ΕΚΑΒ και με ισχνή πλειοψηφία την έκανε αποδεκτή. Το Σωματείο Εργαζομένων βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται για την υποβάθμιση του ρόλου του ΕΚΑΒ στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα προχώρησε σε κινήσεις για να ακυρωθεί αυτή η απαράδεκτη ενέργεια που όλοι όσοι ενεπλάκησαν ώστε να γίνει αποδεκτή, ενήργησαν βάσει σχεδίου με πολιτικές σκοπιμότητες για να στηριχτεί και ο Νόμος 4368/16, άρθρο 78 που προβλέπει στα κέντρα υγείας όπου δεν υπάρχει προσωπικό να αναλαμβάνουν την επάνδρωση των ασθενοφόρων ανειδίκευτοι οδηγοί ΟΤΑ και πυροσβέστες ή όποιος υπάλληλος κατέχει δίπλωμα αυτοκινήτου και προσπάθησαν να φέρουν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ προ τετελεσμένων γεγονότων. Έγιναν συναντήσεις με όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος, του οποίου οι εργαζόμενοι είναι πλήρως αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια και εξεδόθη κοινό δελτίο τύπου (13/6/2016).

Έγιναν επισκέψεις σε τομείς των οποίων τα μέλη ανήκουν στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών για την ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκεί οι συνάδελφοι και ορίστηκαν τριμελείς επιτροπές σε πολλούς τομείς, ώστε να ενημερώνουν επίσημα το Σωματείο για τα προβλήματα και να υπάρχει πιο άμεση ενημέρωση, ώστε να γίνεται και πιο γρήγορα η προσπάθεια κοινοποίησης των προβλημάτων προς τις Διευθύνσεις και την Διοίκηση.

Στα οικονομικά πετύχαμε και μέσω των επαφών της ΠΟΕΔΗΝ με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικων κο Χουλιαράκη (αρχές Μαρτίου 2016), τόσο και με την συνάντηση μας στις 29/3/2016 με τον κο Πολάκη να τονίσουμε την αδικία με την μείωση των αμοιβών στα νυχτερινά – αργίες και μάλιστα στην συνάντηση αυτή μας είπε ότι το γνωρίζει το θέμα, αναγνωρίζει την αδικία και θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί αυτή η μείωση, όπως και έγινε από 1-1-2017.

Στις εκτός έδρας αποζημιώσεις παρακολουθήσαμε από κοντά όλη την εξέλιξη μέχρι να ψηφιστεί εν τέλει η σωστή τροπολογία που θα έδινε την εκκίνηση για την υπογραφή και την πληρωμή των εκτός έδρας που είναι απλήρωτα από 1-1-2016. Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τεθεί και στις δύο συναντήσεις με τον κο Πολάκη, αναζητήθηκαν τρόποι γρήγορης επίλυσης και έγιναν επισημάνσεις από το Σωματείο για το τι έπρεπε να περιελάμβανε η Νομοθετική ρύθμιση, όπου δεν έφτανε απλά μια Υπουργική απόφαση, όπως τόνιζε και η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Στο σύνολο των οικονομικών και θεσμικών θεμάτων που έγινε προσπάθεια να περικοπούν το καλοκαίρι του 2015 τα διεκδικήσαμε πίσω και το καταφέραμε στο σύνολο τους. Πετύχαμε την επαναφορά της ασφάλισης από ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας των Διασωστών του ΕΚΑΒ, την επαναφορά των χρηματικών αποζημιώσεων αλλά και των χιλιομετρικών αποστάσεων των εκτός έδρας, την συνέχιση της χορήγησης της δαπάνης για την στολή, την χορήγηση του πτητικού επιδόματος στους Διασώστες που εκτελούν αεροδιακομιδές, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που ήταν αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων για πολλά χρόνια.

Με πρόσφατο Νόμο βέβαια ψήφισαν ότι η δαπάνη για την προμήθεια στολής θα λάβει τέλος από το 2018 και εδώ πρέπει να συνεχίσουμε να την διεκδικούμε ώστε να χορηγηθεί ξανά με Νόμο. Επίσης, αποστείλαμε με επιστολή σε όλα τα κόμματα παραμονές συζήτησης του Νομοσχεδίου  τους λόγους που διεκδικούμε το επίδομα στολής.

Επιπρόσθετα από το 2018 έχει ψηφιστεί η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζομένους στην Υγεία και αυτό περιλαμβάνει και το ΕΚΑΒ και παρά τις δηλώσεις του Αναπλ. Υπουργού Υγείας κου Πολάκη ότι θα συνεχίσει να χορηγείται, δυστυχώς ψήφισαν Νόμο που το περικόπτει οριστικά λόγω της πλήρους εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να  περάσει έτσι γιατί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του μισθού μας κάθε μήνα και οι αποδοχές μας ξέρετε καλά μας «επαρκούν» ίσα ίσα να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Κατατέθηκαν αγωγές που αφορούν τις περικοπές σε επιδόματα δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας για όλα τα μέλη του Σωματείου, μόνιμους και ΙΔΑΧ. Το κόστος της κατάθεσης καλύφθηκε από το Σωματείο για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι και η χρηματική διεκδίκηση ανέρχεται σε 2.500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.
Στο θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων στο Δημόσιο πετύχαμε την ολική αποχή από την συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης από τους εργαζόμενους, βάσει της απεργίας-αποχής που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ,όπως και το 2014.Βέβαια η κυβέρνηση επανήλθε με νέα εκβιαστική – απεργοσπαστική τροπολογία ώστε να εκβιάσει τους διευθυντές να προχωρήσουν την αξιολόγηση η οποία είναι μνημονιακή υποχρέωση και απαίτηση των δανειστών και υποκρύπτει δυσμενείς εξελίξεις στο οικονομικό και εργασιακό μέλλον των εργαζομένων (μη μισθολογική εξέλιξη, διαθεσιμότητα, υποχρεωτική κινητικότητα, απολύσεις).Το επόμενο Δ.Σ του σωματείου θα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα από την νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να περάσει αυτή η αξιολόγηση.

Οργανισμός ΕΚΑΒ: στο θέμα της αλλαγής του Οργανισμού, ότι αλλαγές ετοιμάζουν γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες εν αγνοία των εργαζομένων. Στο πλαίσιο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας (ΕΚΑΒ- ΤΕΠ) και στις δομικές αλλαγές που ετοιμάζονται, θεωρούμε πως είναι απαράδεκτο να δρομολογούνται εξελίξεις χωρίς την ενημέρωση και την άποψη των άμεσα εμπλεκόμενων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να καταφέρουν όσα περισσότερα μπορούν όχι  μόνο για τα μέλη του (Αττική, Κόρινθος, Αρκαδία, Αργολίδα, Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, Νησιά Β/Α Αιγαίου, νησιά Ν/Α Αιγαίου, Αγρίνιο) αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ πανελλαδικά γιατί όλοι είμαστε μια οικογένεια με κοινούς στόχους και προβλήματα.

Δυστυχώς δεν αντιμετωπίσαμε ούτε μια ευνοϊκή συνθήκη από πλευράς συνεργασίας και καλής θέλησης τόσο από την Διοίκηση και τους συνεργάτες της, όσο και από το Υπουργείο Υγείας που μας αντιμετωπίζει δύσπιστα σύμφωνα με τις ενημερώσεις που του δίνουν από το ΕΚΑΒ.
Η προσπάθεια δημιουργίας κομματικού μηχανισμού στο ΕΚΑΒ δεν αφήνει πολλά περιθώρια συνεργασίας με ανθρώπους που μπορεί να εκφέρουν διαφορετική άποψη και δεν συντάσσονται με αυτούς που υποκύπτουν για προσωπικό όφελος .Γι αυτό βλέπετε στην καθημερινότητά σας Συνάδελφοι, ότι όλα χειροτερεύουν και όποιος προσπαθεί να το τονίσει, αντί να ακουστεί η γνώμη του και να γίνει προσπάθεια για την αλλαγή προς το καλύτερο, γίνεται αυτόματα εχθρός και πέφτει πάνω του ένας μηχανισμός για να προσπαθήσουν να βρουν ένα τρωτό σημείο στην δουλειά του ή την συμπεριφορά του για να τιμωρηθεί.

Κατάργησαν τη μοριοδότηση για τις εσωτερικές μετακινήσεις στο ΕΚΑΒ και αντί να τροποποιήσουν κάποια μέρη της που ίσως να έχρηζαν βελτίωσης, την κατάργησαν εντελώς για να μπορούν να πραγματοποιούν ανεξέλεγκτα μετακινήσεις ''ημετέρων'' μαζί με τους κομματικούς τους φίλους που συνδιοικούν το ΕΚΑΒ. Η ειρωνεία είναι ότι κατηγορούν συνέχεια όλα τα Σωματεία πανελλαδικά ότι τόσα χρόνια δήθεν συνδιοικούσαν και οι ίδιοι λειτουργούν το ΕΚΑΒ συνδιοικώντας μαζί με 10-15 άτομα, τα οποία έχουν τοποθετήσει χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης μα ούτε καν δεν είναι εκλεγμένα και αποδεκτά από το σύνολο των εργαζομένων και με θράσος κατηγορούν ανεξέλεγκτα κάθε συνάδελφο που θα εκφέρει αντίθετη άποψη.

Ευχόμαστε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου που θα εκλεγεί καλή δύναμη, γιατί οι εξελίξεις κατά όλων των εργαζομένων είναι ραγδαίες τόσο με το ''στραγγάλισμα'' των οικονομικών τους με τη υπερφορολόγηση των πάντων, όσο και με τους νέους Νόμους για τα εργασιακά που ψηφίστηκαν αλλά και που έρχονται και που αντί να βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας τις χειροτερεύουν αλλά και την προσπάθεια φίμωσης της δημοκρατικής έκφρασης των εργαζομένων για διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής χτυπώντας με όλα τους τα όπλα το δικαίωμα στην απεργία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Μαθιόπουλος Γεώργιος                     Μπαρκονίκος Χρήστος


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews