ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/17

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δίνουμε αίμα στο ΕΚΑΒ Αθηνών - Δώσε 10’ από τον χρόνο σου!


Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ε.Κ.Α.Β 166

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Σ.Ε.Α. Ε.Κ.Α.Β. «ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» θα πραγματοποιήσει ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017.

Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα.Γίνε εθελοντής αιμοδότης: Δώσε 10’ από τον χρόνο σου!

Ο εθελοντισμός ήταν και είναι για χρόνια ο βασικός άξονας των ευρωπαϊκών ιδεωδών της δημοκρατίας, του συνυπολογισμού όλων των πολιτών και της ενεργού συμμετοχής αυτών στα κοινά.
Ειδικά η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια δράση που αναλαμβάνει κανείς με ελεύθερη βούληση, χωρίς να αποσκοπεί σε οικονομικά ή οποιαδήποτε άλλα οφέλη. Είναι απόρροια προσωπικής δέσμευσης του καθένα, ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να επιφέρει θετικές κοινωνικές αλλαγές, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα μέσο συμφιλίωσης και αναδιάρθρωσης διχασμένων κοινωνιών.
Ο εθελοντής αιμοδότης είναι αυτός που προσφέρει ανιδιοτελώς ένα μέρος του «εαυτού» του αλλά και τον ελεύθερο χρόνο του, ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων χωρίς να περιμένει κανένα αντάλλαγμα. Από αυτή την πλευρά ο όρος εθελοντής ξεπερνάει τον όρο φιλάνθρωπος. Ο εθελοντής αιμοδότης είναι αυτός που αντιμετωπίζει τα άτομα στα οποία προσφέρει όχι με οίκτο, αλλά σαν άτομα ισότιμα τα οποία περνούν δυσκολίες και στα οποία μπορεί να προσφέρει.
Για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό αυτές οι απόψεις απετέλεσαν κομβικό σημείο και πάνω σε αυτές αναπτύχθηκαν τα συστήματα αιμοδοσίας όλων των Ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανόμενου και του συστήματος αιμοδοσίας της χώρας μας. Η οργάνωση της αιμοδοσίας στην Ελλάδα έτσι όπως καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, αλλά και τις σχετικές  Ευρωπαϊκές οδηγίες, βασίζεται και στηρίζει το θεσμό της εθελοντικής, μη αμειβόμενης προσφοράς αίματος.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews