ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/9/17

Στα «κόκκινα» ξανά τα ασθενοφόρα της Ηλείας – Με μόλις τρία ασθενοφόρα έχει μείνει ο νομός!


Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Με μόλις τρία ασθενοφόρα, στα οποία όλο το καλοκαίρι είχε χαλάσει ο κλιματισμός, έχει μείνει ο νομός Ηλείας!

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Χαράλαμπος Κουλέτος

Στα «κόκκινα» ξανά τα ασθενοφόρα της Ηλείας – Με μόλις τρία ασθενοφόρα έχει μείνει ο νομός
patrisnews.com

Σε οριακή κατάσταση είναι ξανά ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, αφού όλο το καλοκαίρι «βγήκε» με τρία μόλις οχήματα, τα οποία έχουν υπερβεί κατά πολύ τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και συχνά πυκνά ακινητοποιούνται ένεκα βλάβης.

Αν συνυπολογιστεί και η πυκνή συχνότητα διακομιδών σε νοσοκομεία της Πάτρας, ουσιαστικά μένουν μόλις δύο ασθενοφόρα για να καλύψουν μια έκταση 97 χιλιομέτρων, από το Γιαννιτσοχώρι έως το Ψάρι, με πάρα πολλές ορεινές και ημιορεινές κοινότητες, που συνδέονται μεταξύ τους με προβληματικό οδικό δίκτυο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι τόσο το προσωπικό όσο και ο στόλος είναι σε πολύ δυσχερή θέση, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Η Ηλεία καλύπτεται πλέον μόνο με τρία οχήματα συνολικά. Όμως καθημερινά ένα ασθενοφόρο να κάνει και 7-8 διακομιδές σε νοσοκομείο της Πάτρα, άρα ουσιαστικά το στερείται η Ηλεία από τη βάρδια και μένει μόνο με δύο ασθενοφόρα για έναν νομό με εδαφικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος, συμπληρώνοντας ότι τα οχήματα κινδυνεύουν καθημερινά να ακινητοποιηθούν.

«Όλα σχεδόν έχουν πάνω από 700.000 χλμ, κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στο δρόμο διότι έχουν φάει τα «ψωμιά” τους, για αυτό και συχνά “μένουν” από βλάβες. Η Δυτική Ελλάδα έχει να πάρει ασθενοφόρα από το 2004, ελπίζουμε με τη δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου να ενισχυθούμε κι εμείς», είπε ο κ. Κουλέτος προσθέτοντας ότι η Ηλεία για να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των ασθενών θέλει έξι ασθενοφόρα.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απλήρωτοι και χωρίς άδειες οι διασώστες

Η εικόνα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν είναι καλύτερη, αφού αυτή τη στιγμή η Ηλεία έχει τριάντα άτομα και η δουλειά βγαίνει με προσωπικό κόστος και υπερβάσεις. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κουλέτος, οι διασώστες έχουν να πληρωθούν «εκτός» έδρας από τις αρχές του 2016 και φέτος το καλοκαίρι η μέγιστη διάρκεια της άδειάς τους ήταν μόλις πέντε ημέρες.

«Τα ασθενοφόρα λειτουργούν και κυκλοφορούν χάριν στην προσωπική ευθύνη και αυτοθυσία των διασωστών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 21 μήνες εκτός έδρας. Πηγαίνουν παντού καθημερινά και χαλάνε χρήματα από την τσέπη τους χωρίς να έχουν πάρει τίποτα. Μας έχουν αφήσει το κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα ακαθάριστο 19 μήνες, αντί να είναι υπόδειγμα καθαριότητας ένας φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας. Περιμένουμε δύο άτομα ακόμα, ωστόσο για να λειτουργήσουμε επαρκώς, χρειαζόμαστε άλλους 7-8 διασώστες», εξηγεί στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Από την πλευρά του Συλλόγου έχει επίσης στηλιτευτεί η εντολή της Διεύθυνσης για τη μεταφορά γιατρών από και προς την Κυλλήνη, καθότι «χάνεται» ένα όχημα από τη βάρδια.

«Κάνουμε και τη δουλειά του Ταξί γιατί με εντολή του διευθυντή του παραρτήματος μεταφέρουμε γιατρούς από και προς τα Ιόνια. Προφανώς και το σκεφτόμαστε και το κατανοούμε πώς θα γυρίσει και ο γιατρός, αλλά το ΕΚΑΒ ιδρύθηκε πρώτα και κύρια για να εξυπηρετεί τον ασθενή, αυτό δεν μπορούμε να το στερήσουμε. Κανονικά υπάρχει κονδύλι από τα νοσοκομεία για τα οδοιπορικά των γιατρών, αλλά το ΕΚΑΒ δυστυχώς έχει επιφορτιστεί και τα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων», υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος.

Πηγή: patrisnews.com

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews