ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/9/17

Τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη για την αξιολόγηση Δημοσίων ΥπαλλήλωνΠέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τροπολογία – Προσθήκη Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το πλαίσιο της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

Τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη για την αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων
capital.gr

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης  "Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις - Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ" τροπολογία των υπουργών Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και Ολγας Γεροβασίλη για το πλαίσιο της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην τροπολογία καθορίζονται διαδικαστικά θέματα που αφορούν την αξιολόγηση των Προίσταμένων (έντυπα, προθεσμίες) ενώ αναφέρονται και οι ημερομηνίες μέσα στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση. 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

Με την υπόψη τροπολογία, συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.4369/2016 (Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης) και ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής εκθέσεων αξιολόγησης στο πλαίσιο της επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων. Ειδικότερα:

1. Παρέχεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των εντύπων έκθεσης αξιολόγησης, με πρωτοβουλία του αξιολογούμενου ή του αξιολογητή, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη διάθεσή τους από το Εθνικό Τυπογραφείο ή σχετικό αίτημα της οικείας Διεύθυνσης Προσωπικού ή Διοικητικού.

2. Καθορίζεται αναλυτικά η σχετική διαδικασία κατά την πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης για την αξιολογική περίοδο του έτους 2016.

3. Ορίζεται ότι οι αξιολογητές των υπαλλήλων, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν.3528/2007 και ν.3584/2007), πρέπει να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου (ν.4369/2016).

4. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται σε προκηρύξεις επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης που είναι εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος των προτεινομένων διατάξεων.

Στην έκθεση του ΓΛΚ σημειώνεται επίσης ότι από τις προτεινόμενες διατάξεις, δεν προκαλούνται δημοσιονομικές επιπτώσεις επί του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών των λοιπών φορέων της Γ ενικής Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η τροπολογία εδώ

Δημοσιεύτηκε 5/9/2017

Πηγή: capital.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews