ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/9/17

Το υψηλό επίπεδο των διασωστών του ΕΚΑΒ Τρίπολης επιβεβαιώθηκε σε σοβαρό περιστατικό στα Πηγαδάκια


Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΚΑΒ Τρίπολης | Το υψηλό επίπεδο των διασωστών επιβεβαιώθηκε σε σοβαρό περιστατικό στα Πηγαδάκια
kalimera-arkadia.gr

Το υψηλό τους επίπεδο και την επαγγελματική τους επάρκεια επιβεβαίωσαν για μια  ακόμα φορά στην απογευματινή βάρδια του Σαββάτου 23/09/20017 οι  διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Τρίπολης.

Ασθενοφόρο κλήθηκε στις 22:10 να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στο χωριό Πηγαδάκια (θέση Νεράιδα) με ασθενή ηλικιωμένο ο οποίος για άγνωστο λόγο βρέθηκε σε χαράδρα περίπου 20μ.

Με χρήση ηχητικών σημάτων του ασθενοφόρου και με υπέρβαση του πρωτοκόλλου ατομικής ασφάλειας  αφίχθη άμεσα. <<Παιδιά ο παππούς  έχει πέσει σε χαράδρα περίπου 20μ και 400μ από εδώ.>>

Με τον απαραίτητο φορητό εξοπλισμό και συνοδείας κατοίκων του χωριού οι οποίοι ο καθένας τους κρατώντας από ένα φορητό προβολέα νυκτός, οι διασώστες πεζοί λόγω δύσβατου και παρατεταμένης  κλίσης 10% κατάφεραν να προσεγγίσουν στο περιστατικό. Στο σημείο υπήρχαν και άλλοι κάτοικοι του χωριού. <<Σας παρακαλώ βοηθήστε  τον πατέρα μου.>>

Ήταν η φωνή ελπίδας για ζωή από τον γιό του περιστατικού Ο διασώστης χωρίς να χάσει  χρόνο και βλέποντας ένα πολυτραυματία με ακατάσχετη αιμορραγία από τα διαμελισμένα άκρα, με βραδύπνοια και χαμηλό επίπεδο συνείδησης εφαρμόζει τα πρωτόκολλα τραύματος και υποστήριξης ανθρώπινης ζωής. Παράλληλα έχει ενημερωθεί για την όλη κατάσταση το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να συνδράμει.

<<Μπράβο!!!!!!υπάρχει ανταπόκριση αλλά χαμηλού επιπέδου όμως από τον Κο Γιώργο(ασθενής)>>ακούστηκε από τη φωνή του διασώστη. Η ελπίδα ακούστηκε μες στο σκοτάδι από όλους μας....

Σε μικρό χρονικό διάστημα κατέφθασε και το Π.Σ. με ασφάλεια, πλήρες επαγγελματισμό και πνεύμα συνεργασίας ακολούθησε η παραλαβή του περιστατικού με ειδικό διασωστικό φορείο από τη χαράδρα-να βοηθήσω και εγώ, ήταν πρόθυμος για προσφορά ο αστυνομικός που ήταν εκεί για την ασφάλεια σκηνής στη διάλεκτο τη δική μας- πεζοί για 400μ προς το σημείο παράδοσης-διακομιδής <<ασθενοφόρο όχημα>> με χρήση ηχητικών οργάνων και με αυξημένη προσοχή στο οδόστρωμα λόγω μεγάλης ταχύτητας η άφιξη του πληρώματος ήταν έγκυρη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, πρέπει να γίνει κατανοητός ο ρόλος του Ε.Κ.Α.Β και ολόκληρη η αλυσίδα διάσωσης του πάσχων βοηθείας συνανθρώπου μας. Το συγκεκριμένο περιστατικό υπό άλλες συνθήκες έχρηζε αεροδιακομιδής λόγω δύσβατου αλλά οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν για ακόμα μια φορά να  μηδενίσουν τις αποστάσεις και το χρόνο.

Ε.Κ.Α.Β. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Λεζές Νικόλαος                             
ΔΕ-πλήρωμα ασθενοφόρου


Αυτό είναι το γραφείο μου – Δημόσιος Υπάλληλος

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews