ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/9/17

«Μάνα εξ ουρανού» δύο νέα ασθενοφόρα στον Βόλο - Καθηλωμένα στα συνεργεία τα περισσότερα!


Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

 «Μάνα εξ ουρανού» δύο νέα ασθενοφόρα στον Βόλο
taxydromos.gr

Σε αναμμένα κάρβουνα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στον Βόλο περιμένοντας να ενισχυθεί τοπικά το παράρτημα του Εθνικού Φορέα Άμεσης Βοήθειας με νέα οχήματα. Εδώ και ένα μήνα, ο στόλος του ΕΚΑΒ παραμένει αποδεκατισμένος, με τουλάχιστον πέντε οχήματα να είναι καθηλωμένα ακόμη στα συνεργεία.

Οι διακομιδές στον Βόλο γίνονται με έξι ασθενοφόρα, από τα οποία τα δύο είναι δανεικά από τους τομείς του ΕΚΑΒ Λάρισας και Τρικάλων αντίστοιχα. «Επιστρατεύθηκαν» για τις ανάγκες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Γυναικών και παραμένουν στις επάλξεις μέχρι νεωτέρας.

Χθες στη Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Εκ μέρους των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ Βόλου τέθηκε, για μία ακόμη φορά, επιτακτικά το ζήτημα των επιπλέον ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με τα όσα τονίστηκαν χθες, μεγάλη ανάσα αναμένεται να δώσει σε όλους τους τομείς ΕΚΑΒ Θεσσαλίας η δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου 20 ασθενοφόρων. Για τον Βόλο προβλέπεται η δωρεά τουλάχιστον δύο ασθενοφόρων, με τους εκπροσώπους της τοπικής υπηρεσίας να πιέζουν και για τρίτο όχημα, με δεδομένο ότι με πέντε παροπλισμένα αυτοκίνητα στα συνεργεία, η ενίσχυση του υπάρχοντος στόλου με νέα ασθενοφόρα θα ανακουφίσει σημαντικά την τοπική υπηρεσία, καθώς εκτός από τα επείγοντα περιστατικά καλείται πολλές φορές την ημέρα να διεκπεραιώσει διακομιδές ασθενών του νοσοκομείου για εξετάσεις κ.ά.

Τα νέα οχήματα της δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχου θα αποδοθούν στους τομείς του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας σε δύο δόσεις. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν τα πρώτα δέκα οχήματα, όπως εκτιμάται, και σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα. Επειδή ωστόσο η διαδικασία για την πιστοποίησή τους και την έκδοση των πινακίδων ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, τα πρώτα οχήματα δεν αναμένεται να φτάσουν στον Βόλο πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα επίσης δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των βλαβών στα ασθενοφόρα τα οποία είναι σε συνεργεία, καθώς άλλα παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες και άλλα χρήζουν ανταλλακτικών.

Αντιθέτως μέσα στην επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έκδοση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για το νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, το οποίο δώρισε η ΕΒΟΛ στο Νοσοκομείο Βόλου και το οποίο θα παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ Βόλου για χρήση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή: taxydromos.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews