ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/9/17

Θετική η λειτουργία ειδικότητας Διασώστη στο ΔΙΕΚ της Σητείας


Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Θετική η λειτουργία ειδικότητας Διασώστη στο ΔΙΕΚ της Σητείας
anatolh.com

Θετική σίγουρα εξέλιξη αποτελεί η γνωστοποίηση της λειτουργίας της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» κατά το Α΄ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 στο ΔΙΕΚ Σητείας.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θόδωρος Πατεράκης.

Αν και όπως είπε «σε πρώτη φάση δεν είχε ιδρυθεί το συγκεκριμένο τμήμα ΙΕΚ, εν τούτοις μετά από συνεργασία που είχαμε με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Μάγδα Ζεάκη, τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Μανώλη Θραψανιώτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, του οποίου η παρέμβαση ήταν καθοριστική, κατορθώθηκε να ιδρυθεί το μοναδικό τμήμα ΙΕΚ ΕΚΑΒ στην Κρήτη, από την επόμενη σχολική χρονιά, στη Σητεία. Αυτό αποτελεί για εμάς δικαίωση προσπαθειών. Νομίζω ότι έγινε κατανοητή η αναγκαιότητα ίδρυσης του ΙΕΚ στη Σητεία». Ο κ. Πατεράκης ευχαρίστησε τόσο την κ. Ζεάκη όσο και τον κ. Θραψανιώτη και ιδιαίτερα τον κ. Πολάκη.

«Από την ενημέρωση που έχουμε από τον Διευθυντή του ΙΕΚ κ. Πουλακάκη, υπάρχουν αιτήσεις για φοίτηση στο ΙΕΚ από όλη την Κρήτη και βέβαια από την Σητεία. Ο Δήμος Σητείας όπως είχε δεσμευτεί θα στηρίξει λειτουργικά το τμήμα. Ήδη έχει έρθει σε επαφή ο κ. Χατζηνάκης ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής με τον κ. Πουλακάκη και τους υπόλοιπους Διευθυντές των σχολείων προκειμένου να προχωρήσουμε στην προμήθεια απαραίτητου υλικού (φωτοτυπικού κλπ.), παραχώρησης προτζέκτορα που διαθέτει ο Δήμος και θα στηρίξουμε και τις λειτουργικές δαπάνες όποτε χρειαστεί»,  συμπλήρωσε ο κ. Πατεράκης.

Επιπρόσθετα απηύθυνε πρόσκληση σε ιατρούς ειδικευμένους ή ανειδίκευτους που εργάζονται στο Νοσοκομείο Σητείας να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις – πληροφόρηση μπορούν να λάβουν από το κ. Πουλακάκη – καταθέτοντας το ενδιαφέρον τους για να διδάξουν στο συγκεκριμένο τμήμα του ΙΕΚ. «Είναι καθοριστικής σημασίας να βρεθούν εκπαιδευτές από το Α΄ εξάμηνο. Γι’ αυτό κάνω έκκληση στους ιατρούς να κάνουν αίτηση για να διδάξουν».

Τέλος όσον αφορά την σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος τόνισε: «Αυτή την στιγμή όχι μόνο σε επίπεδο Σητείας αλλά γενικά σε επίπεδο Κρήτης δεν υπάρχουν διασώστες του ΕΚΑΒ για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην περίπτωση που γίνει διαγωνισμός, ή σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρουν κάποιους συμβασιούχους. Η λειτουργία λοιπόν του τμήματος στη Σητεία θα δώσει την δυνατότητα εκπαίδευσης στην συγκεκριμένη ειδικότητα όχι μόνο σε ντόπιους αλλά σε όσους ενδιαφέρονται από όλη την Κρήτη για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να μπορούν να διοριστούν στην συνέχεια. Για εμάς ιδιαίτερα στη Σητεία που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός, διότι δεν υπάρχουν απόφοιτοι με αυτή την ειδικότητα. Είναι μία ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται, ιδιαίτερα Σητειακούς, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο ΙΕΚ».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή: anatolh.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews