ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/9/17

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με επιπρόσθετους διασώστες


Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με επιπρόσθετους διασώστες
corfupost.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει για μία ακόμη φορά την αγωνία του ιατρικού κόσμου και των πολιτών για την παγιωμένη αδυναμία κάλυψης των έκτακτων και σοβαρών περιστατικών από το ΕΚΑΒ, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού πληρωμάτων.

Παρά την από διετίας συνεχή αλληλογραφία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αίτημα τη μόνιμη κάλυψη του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με επαρκή σε αριθμό πληρώματα για την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού μας, και μολονότι μας διαβιβάστηκε έγγραφη δέσμευση για σύσταση Τομέων ΕΚΑΒ στο Βόρειο και Νότιο άκρο της Κέρκυρας και σύγχρονη ενίσχυση του ΕΚΑΒ με επιπλέον μόνιμο προσωπικό (που ουδέποτε υλοποιήθηκαν), η κατάσταση έχει πλέον φτάσει σε επικίνδυνα όρια για τη διασφάλιση της ζωής και υγείας των πολιτών, σύμφωνα με καταγγελίες ιατρών και του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας θεωρεί άμεση ανάγκη την κατά προτεραιότητα ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τουλάχιστον 15 διασώστες, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες αντιμετώπισης περιστατικών, συγχρόνως με τη δημιουργία Βόρειου και Νότιου Τομέα.

Δημοσιεύτηκε 19/9/2017

Πηγή: corfupost.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχώς τα ασθενοφορα που καλύπτουν το νισι ανα βάρδια ειναι δυο και κάποιες φορές ενα,φανταστείτε σε ενα νισι με 100.000 μόνιμους κατοίκους που την καλοκαιρινή σεζόν με τους επισκέπτες αυξάνονται σε πάνω απο 500.000 να υπάρχουν μόνο δυο ασθενοφορα με αποστάσεις χιλιομετρικές 50 χιλ για να παραλάβει το αςθενοφορο και 50χιλ για να μεταβεί στο νοσοκομειο ,τωρα το πράγμα μπαλονεται καποιεσ φορές με τα ιδιωτικά ασθενοφορα τα οποία εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά προς το νοσοκομειο κερκυρας ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ σε συνεννόηση με το εκαβ και έτσι πολλά περιστατικά τα οποία θα είχαν πιθανών μοιραία κατάληξη, αυτήν την στιγμή βρίσκονται μαζί με τους δικούς τους.ενισχυση λοιπόν στο εκαβ κερκυρας άμεσα γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν ειναι παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews