ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/9/17

Πάτρα: «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» - Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία!


Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του «Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας», Χαράλαμπος Κουλέτος.

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν είναι υπερβολή αυτό»!«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» - Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία!
patrasevents.gr

Μεγάλες ελλείψεις στο στόλο του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος, με 35 ασθενοφόρα από αυτά να έχουν ήδη παροπλιστεί

Στο «κόκκινο» έχουν φτάσει οι ελλείψεις και τα κενά στο ΕΚΑΒ της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, από πλευράς ασθενοφόρων, με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Χαράλαμπο Κουλέτο, να τονίζει ότι με την κατάσταση που υπάρχει κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως υπογραμμίζει μιλώντας στο patrasevents.gr 35 από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος είναι πλέον σχεδόν σε μόνιμη βάση σε συνεργεία για φτιάξιμο, μη μπορώντας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.  Οι διακομιδές γίνονται με τα 25 ασθενοφόρα που απομένουν διαθέσιμα για να καλύψουν τις περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

«Όλα τα ασθενοφόρα που έχουμε στην διάθεση μας έχουν διανύσει από τουλάχιστον 800. 000 με 900.000 χιλιόμετρα το καθένα. Καταλαβαίνεται σε τι κατάσταση βρίσκονται» τονίζει. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα ασθενοφόρα να ξεμένουν κάθε τρεις και λίγο. «Δεν μιλάμε για μία μεμονωμένη πλέον κατάσταση, αλλά για ένα φαινόμενο που έχει γίνει ρουτίνα για όλους μας που εργάζονται στο ΕΚΑΒ». Το ΕΚΑΒ της δυτικής Ελλάδος δεν εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ, έτσι ο στόλος των ασθενοφόρων δεν ανανεώθηκε ποτέ και το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην πράξη.

«Έχουμε να πάρουμε καινούργιο ασθενοφόρο στην περιφέρεια μας από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή εδώ και 13 χρόνια. Περιμένουμε την προσφορά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η οποία σύμφωνα με την διοίκηση θα φτάσει για την περιφέρεια μας τον αριθμό των 20 με 22 ασθενοφόρων» τονίζει ο κ. Κουλέτος για να προσθέσει με νόημα: «Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις και θα δεν μείνουν μόνο στα λόγια».

Από την Πάτρα στην Ζάκυνθο για μια διακομιδή!

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων που υπάρχουν σε ασθενοφόρα είναι ότι το τελευταίο διάστημα για την διακομιδή στο νησί της Ζακύνθου, χρειαζόταν να ξεκινήσει ασθενοφόρο από την Πάτρα!

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν είναι υπερβολή αυτό». Μεγάλες ελλείψεις όμως υπάρχουν και στο έμψυχο δυναμικό. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν να πάρουν τις άδειες που δικαιούνται εδώ και ένα χρόνο, ενώ σε ότι αφορά τις υπηρεσίες τους εκτός έδρας, το κράτος τους οφείλει τα δεδουλευμένα 21 μηνών.

«Εμείς είμαστε συνεπείς και τρέχουμε στις φωτιές, στις φυσικές καταστροφές  και όπου άλλου μας ζητηθεί. Η πολιτεία δεν θα πρέπει να είναι συνεπής απέναντι μας; Είναι απαραίτητο να γίνουν προσλήψεις και η ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε…».

Πηγή: patrasevents.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews