ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/9/17

Δράμα: Ο δήμαρχος Δοξάτου εξαγγέλλει δύο νέους σταθμούς του ΕΚΑΒ στο Δοξάτο και στον Αγ. Αθανάσιο!


Παρασκευή,1 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης εξαγγέλλει, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ όπως αναφέρει, δημιουργία δύο (2) νέων σταθμών του ΕΚΑΒ στα όρια του δήμου του. ! Ο ένας στο Δοξάτο και ο άλλος στον Άγιο Αθανάσιο!
Και οι δύο κωμοπόλεις είναι σε απόσταση 10-13 χλμ από την πόλη της Δράμας στην οποία το ΕΚΑΒ έχει το προσωπικό να βγάζει 3 ασθενοφόρα πρωί-απόγευμα και 2 την νύχτα. Είναι άξιο απορίας που θα βρεθούν οι διασώστες (χρειάζονται 10 άτομα για 24ωρη κάλυψη) για να επανδρώσουν τουλάχιστον τον ένα από τους δύο νέους σταθμούς. Εκτός εάν μετακινηθεί το ένα ασθενοφόρο από την πόλη της Δράμας στις περιοχές αυτές....

Δημιουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Δοξάτο ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Δαλακάκης
dramini.gr

Καλά τα νέα όσον αφορά την τοπική μονάδα υγείας στο δήμο Δοξάτου μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος κ. Δαλακάκης στην Αθήνα. Η τοπική ομάδα υγείας πρόκειται να στελεχωθεί με δέκα μέλη, με κινητή μονάδα υγείας για πρόσβαση σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, καθώς επίσης  θα δημιουργηθούν δυο σταθμοί ΕΚΑΒ στο Δοξάτο και στον Άγιο Αθανάσιο.

Όλα αυτά έγιναν γνωστά χτες το απόγευμα και η επιβεβαίωση ήρθε με την ανάρτηση του κ. Δαλακάκη στην οποία αναφέρει…

“Μετά την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον κύριο Βαρδαρο μπορούμε επίσημα να ανακοινώσουμε πως η 10μελης Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), στελεχωμένη από γιατρούς και όχι μόνο, θα είναι σύντομα γεγονός. Η τοπική μονάδα υγείας θα είναι μάλιστα πιο προωθημένη αφού το Υπουργείο δέχτηκε το προσωπικό της να επανδρώσει Κινητή Μονάδα Υγείας έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση οι γιατροί σε κάθε μας χωριό.

Δεύτερον σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα δημιουργηθούν δύο σταθμοί ΕΚΑΒ, ένας στο Δοξάτο και ένας στον Άγιο Αθανάσιο που θα φιλοξενούν ασθενοφόρο και πλήρωμα.

Για την λειτουργία του ΕΚΑΒ ζητήθηκαν από τον διοικητή κύριο Καρακατσιανοπουλο να αγοράσουμε δύο στέγαστρα για τα ασθενοφόρα με προδιαγραφές ΕΚΑΒ, δυστυχώς η Ηνωμένη Αντιπολίτευση αντί να ψηφίσει την απαιτούμενη δαπάνη των 8000€, ψήφισε μόλις 2500€ που δεν επαρκούν ούτε για την αγορά έστω ενός στεγάστρου. Ελπίζω να αλλάξει η απόφαση αυτή και να υπερψηφιστεί και η αγορά της κινητής μονάδας και ο εξοπλισμός του ΤΟΜΥ.

Τέλος, διότι δεν μας πτοεί τίποτε και κανείς, σε συνεργασία με τον βουλευτή Καραγιαννίδη είμαστε κοντά σε ακόμη έναν πολύ μεγάλο και καινοτόμο στόχο που ελπίζουμε να τον πετύχουμε και να έχουμε σύντομα και άλλες ευχάριστες ανακοινώσεις!!”

Περιφερειακό Ιατρείο Δοξάτου

Δημοσιεύτηκε 31/8/2017

Πηγή: dramini.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews