ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/9/17

Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews


27.9.2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει όσα έχει υπογράψει και δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα ή στους «θεσμούς» για να βγούμε υποτίθεται από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή έχουμε την ποιό βίαιη επίθεση που έχει σημειωθεί ποτέ στα όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει με την εμμονή στην εφαρμογή της σκληρής, απάνθρωπης και ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Την ίδια στιγμή στο ΕΚΑΒ συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. 3-4 άτομα της διοίκησης και οι «κομισάριοι» γύρω από αυτούς, αφού έσωσαν το ΕΚΑΒ από την ιδιωτικοποίηση, όπως λένε, προσπαθούν με κάθε τρόπο να χτίσουν το κράτος της αυτοαποκαλούμενης «αριστεράς», καταδιώκοντας όλους όσους δεν συναινούν μαζί τους.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο αντεργατική και αντισυνδικαλιστική επίθεση που έχει σημειωθεί ποτέ. Όποιος διαφωνεί, είναι εχθρός της διοίκησης και του υπουργείου και έτσι αντιμετωπίζεται. Απέτυχε όμως παταγωδώς η δημιουργία «ψευτοδιλημμάτων» του στυλ, ΕΙΜΑΣΤΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΔΕΞΙΑ. Οι εργαζόμενοι απάντησαν: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ!

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους και τα σωματεία, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αποτέλεσμα το βάλτωμα του ΕΚΑΒ, η κακοδιοίκηση, ο παραγοντισμός και η ρουσφετολογία.

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, λάμπουν δια της απουσίας τους. Για κανένα θέμα δεν παίρνουν θέση ανοιχτά. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να απολογηθούν στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα  οι εργαζόμενοι, υπερβάλλοντας εαυτούς,  παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το ΕΚΑΒ για να συνεχιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Στις εκλογές για το σωματείο μας, ενεργοποιηθείτε μέσα από την παράταξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ. Σας καλούμε να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς μικροπολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, μια ακόμη μεγάλη μάχη, όπως άλλωστε κάνουμε τόσα χρόνια από την «πρώτη γραμμή» για την αυτοτέλεια και την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ. Έχουμε σχέδιο, προτάσεις και εμπειρία καθώς ως μέλη προηγούμενων προεδρείων του ιστορικού σωματείου μας έχουμε διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, μέσα από τις οποίες το ΕΚΑΒ και το σωματείο βγήκε αλώβητο. Μπορούμε να διασφαλίσουμε τον ρόλο του διοικητικού συμβουλίου και των εργαζομένων, την αξιοκρατία, την αναβάθμιση του επαγγέλματος και του ΕΚΑΒ και την διασφάλιση της εργασίας μας.

Για ένα πρωτοπόρο και δυναμικό σωματείο. Για ένα ΕΚΑΒ αυτόνομο, λειτουργικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Με σεβασμό στα στελέχη του και στο εξειδικευμένο προσωπικό του.

Βασικές αρχές μας είναι η Δημόσια και δωρεάν προνοσοκομειακή φροντίδα, η ανάπτυξη και ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα με εξειδικευμένο προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας μέσα από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, η αναβάθμιση του επαγγέλματος, ενιαίο και αυτόνομο ΕΚΑΒ, προεδρείο με προοδευτικό προσανατολισμό στο σωματείο.


Η ενότητα και ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews