ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/9/17

Σημαντική ενίσχυση με προσωπικό στο ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και στο βάθος ένα τμήμα… ΤΕΙ


Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και Σητείας, Γιώργος Αγγελάκης

Σημαντική ενίσχυση με προσωπικό στο ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και στο βάθος ένα τμήμα… ΤΕΙ
radiolasithi.gr

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα του ΕΚΑΒ σε Ιεράπετρα και Σητεία όσα γίνονται με το ΙΕΚ της Σητείας, την προσπάθεια για ίδρυση τμήματος ΤΕΙ ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα και αλλά και τις εξελίξεις για το νέο Γηροκομείο Ιεράπετρας μίλησε ο υπεύθυνος και για τους δύο αυτούς τομείς, Γιώργος Αγγελάκης.

Για το θέμα του Γηροκομείου, πέρα από όσα είχαν γίνει γνωστά την περασμένη εβδομάδα (Διαβάστε ΕΔΩ), ο κ. Αγγελάκης αποκάλυψε πως για τη χρηματοδότηση της κατασκευής είναι σε εξέλιξη επαφές με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να αναλάβει πλήρως τη χρηματοδότηση, κάτι το οποίο συζητείται, υπάρχουν προβλήματα και τις επόμενες μέρες θα υπάρχει εκ μέρους του ιδρύματος οριστική απάντηση.

Κατά τ’ άλλα παρότι χώρος για την μετεγκατάσταση της δομής έχει βρεθεί στο Καλό Χωριό, συνεχίζεται η προσπάθεια να βρεθεί ένα πιο κοντινό ξενοδοχείο για να φιλοξενήσει τα περίπου 2 χρόνια που θα χρειαστούν τους ηλικιωμένους.

Σημαντική στελέχωση του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας

Ο κ. Αγγελάκης αναφερόμενος στα ζητήματα του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να στελεχωθεί με πέντε ακόμα διασώστες. Οι δύο πρώτοι θα έρθουν μέχρι τα τέλη Οκτώβρη, και αν τελικά έρθουν και οι πέντε, το ΕΚΑΒ θα έχει συνολικά 16 άτομα προσωπικό που θα είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει λειτουργήσει ποτέ αφού ο μέγιστος που είχε φτάσει στο παρελθόν ήταν οι 14. Έτσι θα λειτουργούν συνεχώς δύο βάρδιες και θα υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης ενίσχυσης της Σητείας στην οποία το σοβαρό πρόβλημα παραμένει, ακόμα και με τους τρεις επιπλέον διασώστες που πρόκειται να πάνε και εκεί.

Αυτό το πρόβλημα μελλοντικά αναμένεται να λυθεί με το ΙΕΚ ΕΚΑΒ που ξεκίνησε να λειτουργεί φέτος παρά μια  εμπλοκή που δημιουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα όταν φάνηκε πως μπορεί να μην λειτουργούσε, και τελικά λύθηκε και με τη συνδρομή του κυβερνητικού βουλευτή Μ. Θραψανιώτη. Το ΙΕΚ αυτό το οποίο είναι το μοναδικό στην Κρήτη, λειτουργεί με κριτήρια εντοπιότητας, και έτσι στα επόμενα χρόνια αναμένεται να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΚΑΒ της Σητείας.

ΤΕΙ ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα;

Ο κ. Αγγελάκης αναφέρθηκε επίσης σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αφορά την δημιουργία τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΕΚΑΒ, τόσο σε Πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην Ιεράπετρα συγκεκριμένα με στόχο τα τμήματα να μπουν ακόμα και του χρόνου στα μηχανογραφικά.

«Τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπάρχουν για τον «μάχιμο» τομέα της προνοσοκομειακής περίθαλψης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει αυτό έχει συνταχθεί πλήρης μελέτη, σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Υπάρχει στήριξη και έγκριση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, θέλουμε και ένα Δήμαρχο να δώσει την έγκρισή του, και είναι σύμφωνος τουλάχιστον ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Σε αυτό το στάδιο έχει γίνει επαφή με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος έχει απαντήσει πως θα εξετάσει τη μελέτη. Ο κ. Θραψανιώτης που είδε τη μελέτη εντυπωσιάστηκε και έχει υποσχεθεί να βοηθήσει, ενώ θετική είναι και η άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Υπήρξε ένα στάδιο στο οποίο τα πράγματα φαινόταν πολύ θετικά, ακόμα και για να μπει στα φετινά μηχανογραφικά το τμήμα της Ιεράπετρας, όμως πλέον το κοιτάμε για του χρόνου», ήταν τα λόγια του κ. Αγγελάκη.

Ακούστε αναλυτικά: εδώ

Πηγή: radiolasithi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Ο τομέας ΣΗΤΕΙΑΣ έχει υπεύθυνο εδώ και οκτώ χρόνια τον Ξυπολιτο Ηλία και δεν χρειάζεστε άλλους υποτιθέμενους υπεύθυνους.ελεος πια με την παραπληροφόρηση και την μεγαλομανία κάποιων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews