ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/9/17

Η απάντηση του υπουργού Υγείας για τα «Προβλήματα στο ΕΚΑΒ Ν. Σερρών»


Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο Αν. υπουργός Υγείας κος Π. Πολάκης απάντησε στην ερώτηση του Βουλευτή Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη με θέμα: «Προβλήματα στο ΕΚΑΒ Ν. Σερρών».

Η ερώτηση του Βουλευτή Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη

«Τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Ν. Σερρών».

Το ΕΚΑΒ στον Ν. Σερρών έχει 4 βάσεις: Σέρρες, Ροδολίβος, Κοίμηση και Τερπνή. Λόγω υπηρεσιακών αναγκών και για την διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας του ΕΚΑΒ,  προτάθηκε σε οδηγούς των Κέντρων Υγείας να στελεχώσουν τις ως άνω βάσεις του ΕΚΑΒ στον Ν. Σερρών.
Η μετακίνηση αυτή διεξάγεται μέχρι και σήμερα προφορικά χωρίς απόσπαση ή μετάταξη του προσωπικού των Κέντρων Υγείας στο ΕΚΑΒ και χωρίς μία εντολή μετακίνησης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απασχολούνται παράνομα σε άλλη υπηρεσία και μακριά από την οργανική τους θέση.  Συνεπεία αυτού, οι οδηγοί να αναγκάζονται να επιστρέφουν με εξώδικα στην οργανική τους θέση».
Επιπροσθέτως, υπάρχει έντονο πρόβλημα και με τα ασθενοφόρα που έχουν αγοραστεί μέσω ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα: το ΚΗΗ4558 για το Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, το ΚΗΗ4549 για το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους και το ΚΗΗ 4560 για το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης, τα οποία αν και όφειλαν να είναι διαθέσιμα στα παραπάνω προαναφερθέντα Κέντρα Υγείας του Ν. Σερρών, αυτό δεν υφίσταται. Το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης δεν διαθέτει ασθενοφόρο γιατί ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα που οδηγούσε οδηγός του «ΕΚΑΒ» και όχι του «Κέντρου Υγείας» και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Και στα άλλα Κέντρα Υγείας, όπως παραδείγματος χάριν του Ροδόλιβους τους έχουν διατεθεί άλλα ασθενοφόρα, παλαιότερα».

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός
1) Γιατί τα ασθενοφόρα που αγοράστηκαν μέσω ΕΣΠΑ προς διάθεση και χρήση από τα Κέντρα Υγείας του Νομού δεν έχουν διατεθεί σε αυτά, όπως επίσης τι ακριβώς γίνεται με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ν. Ζίχνης και πότε αναμένεται να διατεθεί στο Κέντρο Υγείας το ασθενοφόρο που δικαιούται μέσω ΕΣΠΑ.

2) Πότε θα αποκατασταθεί η εργασιακή νομιμότητα για τους οδηγούς των Κέντρων Υγείας που προφορικά εκτελούν χρέη «οδηγού διασώστη στο ΕΚΑΒ» ενώ έχουν άλλη οργανική θέση.

Η απάντηση του Αν. υπουργού ΥγείαςΔείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Tα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ εχουν οδηγους αλλα ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ που εργαζοντε σχεδον παντα ενας και οχι δυο οπως το ΕΚΑΒ.Αν ο συγραφεας μιλα για οδηγους καποιους αλλους θα εννοει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews