ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/9/17

«Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει»…Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

"Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει"...

Τάδε έφη ο σοφός λαός μας... Το περιστατικό που διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι τις 13:00 στην Μ20 (μηχανή Συντάγματος), στην Μ9 (μηχανή Πεδίου Άρεως) και στο Α18, ανέφερε πτώση από τον 5ο όροφο, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η άφιξη των μηχανών στο σημείο έγινε μέσα σε 2 λεπτά από τη διαβίβαση. Άμεσα διαπιστώθηκε πως το περιστατικό αφορούσε γυναίκα άνω των 45 ετών, η οποία έπεσε από τον πέμπτο όροφο, στον ακάλυπτο πολυκατοικίας και πιο συγκεκριμένα επάνω σε αυτοσχέδιο ελενίτ, επί του πρώτου ορόφου(!).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάσχεση της πτώσης, η γυναίκα να είναι εν ζωή,ελαφρώς διεγερτική και μη συνεργάσιμη, έχοντας μόνο ένα κάταγμα πηχειοκαρπικής και ένα κάταγμα κλείδας.

Άξιον επισήμανσης είναι το γεγονός, πως το ελενίτ, ήταν έτοιμο να γίνει κομμάτια ανά πάσα στιγμή,καθιστώντας επισφαλή την όλη επιχείρηση διάσωσης από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ, τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και κατοίκους της πολυκατοικίας...

Κατά τη διάρκεια της πρωτογενούς εκτίμησης από τους Διασώστες των Μοτοσυκλετών, ετέθη αυχενικό κολάρο,χορηγήθηκε οξυγόνο, εξασφαλίστηκαν δύο φλεβικές γραμμές, τοποθετήθηκε αερονάρθηκας και διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών με το Α18,συνοδεία της Μ9, για την περαιτέρω νοσηλεία της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ο άψογος συντονισμός του ασυρματικού κέντρου,μιας και το ασθενοφόρο στο οποίο είχε διαβιβαστεί αρχικώς η κλήση, ήταν ακινητοποιημένο λόγω μποτιλιαρίσματος (Γάλλος Πρόεδρος είναι αυτός), με αποτέλεσμα να προσφερθεί οικιοθελώς το πλήρωμα του Α18.


Πηγή: Facebook Μοτοσυκλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης EKAB


Άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Ομόνοια
Πτώση γυναίκας από τον 5ο όροφο στον ακάλυπτο πολυκατοικίας, στην Ομόνοια και επιτυχή διάσωση της, από Διασώστες του ΕΚΑΒ.


Apostolos Damkalis

Δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπ 2017
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews