ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/9/17

ΕΚΑΒ Θράκης: Οι ανάγκες αυξάνονται και το…επείγον δεν μπορεί να περιμένει…»


Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-9 Αντώνης Τερζής

Συνεχής είναι ο «αγώνας» του προσωπικού του ΕΚΑΒ Θράκης αφού ο αριθμός τους αποτελεί «επείγον περιστατικό» και επαρκεί ίσα – ίσα για να καλύψει τις βάρδιες των ασθενοφόρων.

Μόλις με 23 άτομα το ΕΚΑΒ Ξάνθης!

«Επείγον περιστατικό» το προσωπικό στο ΕΚΑΒ Θράκης
thraki.com.gr

96 προσλήψεις πέρυσι και άλλες 15 φέτος αλλά…καμία στην Ξάνθη

Αντ. Τερζής: «Πρέπει να έρθουν άτομα γιατί οι ανάγκες αυξάνονται και το…επείγον δεν μπορεί να περιμένει…»

Συνεχής είναι ο «αγώνας» του προσωπικού του ΕΚΑΒ Θράκης αφού ο αριθμός τους αποτελεί «επείγον περιστατικό» και επαρκεί ίσα – ίσα για να καλύψει τις βάρδιες των ασθενοφόρων (τα οποία «αναλώνονται» σε διακομιδές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χάνοντας το… «επείγον» του χαρακτήρα τους πολλές φορές).

Κατάσταση την οποία επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θράκης κ. Αντώνης Τερζής, ο οποίος εξηγεί πως «η κατάσταση με το προσωπικό στην Ξάνθη, είναι ίδια με αυτή σε όλη την Θράκη…».

«ΙΣΑ – ΙΣΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ…»Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει ότι «το προσωπικό πάντα δεν φτάνει. Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Ξάνθης λείπουν κάποιες ειδικότητες και έτσι σχεδόν κάθε μέρα πολλά περιστατικά φεύγουν σε Αλεξανδρούπολη ή Θεσσαλονίκη με τα ασθενοφόρα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή η Ξάνθη, είναι με ένα ασθενοφόρο γιατί το άλλο συνήθως είναι σε διακομιδή. Αυτό στο 24ωρο μπορεί να γίνεται τέσσερις και πέντε φορές. Με 23 άτομα προσωπικό η Ξάνθη, μπορεί να «βγάλει» δύο αυτοκίνητα και αν «ζορίσουν» το πρόγραμμα μπορεί να «βγάλει» και ένα τρίτο αυτοκίνητο για κάποιες ανάγκες. Στο μεταξύ κάποιοι συνάδελφοι θα πρέπει να πάρουν τα ρεπό της εβδομάδος, οπότε δημιουργείται πρόβλημα».

Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί σε όλο το ΕΚΑΒ Θράκης, με τον κ. Τερζή να υπογραμμίζει ότι «είμαστε οριακά παντού, σε όλη την Θράκη. Φανταστείτε ότι στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα βγαίνει ένα αυτοκίνητο ανά πόλη. Το ίδιο με δύο ασθενοφόρα συμβαίνει και στην Κομοτηνή και εκεί αν δυσκολευτούν ίσως να βγάλουν και ένα τρίτο και στην Αλεξανδρούπολη βγαίνουν τέσσερα αυτοκίνητα στην βάρδια. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές διακομιδές και αυτό αυτόματα εμάς μας θέτει σε όριο επιφυλακής, γιατί μένει πίσω ένα ασθενοφόρο και για εμάς ένα ίσον κανένα».

«ΑΠΟ ΤΙΣ 94 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…»

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, απλά μετά τον νέο νόμο μας, έχουμε μεγαλύτερο «φόρτο» εργασίας όσον αφορά τα εξιτήρια, τις διακομιδές και όλα αυτά που γίνονταν με τους οδηγούς των ασθενοφόρων των νοσοκομείων. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δουλεύουμε πλέον λιγότερο για το επείγον περιστατικό» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «εμείς ζητούμε συνέχεια κόσμο γιατί πλέον και εμείς αρχίσαμε να μεγαλώνουμε ηλικιακά και τα προβλήματα υγείας (είτε μυοσκελετικά είτε παθολογικά) έχουν αρχίσει.  Ήταν να πάρουν 94 άτομα στο ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς για την δική μας την περιοχή, την Θράκη δεν είχε καθόλου. Κάνουμε τον Σταυρό μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό που μας ζητούν και για να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη γιατί για εμάς αυτός είναι ο σκοπός μας, γιατί το επείγον δεν μπορεί να περιμένει. Εμείς είμαστε για αυτό και θα πρέπει να έρθουν άτομα γιατί οι ανάγκες αυξάνονται. Αν κάποια στιγμή μετρήσουμε τα στατιστικά του 2014, πριν έρθουν δηλαδή οι οδηγοί των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, τα περιστατικά ήταν γύρω στις 15.000 και τώρα έχουν φτάσει στο διπλάσιο, αλλά με το ίδιο προσωπικό».


Δημοσιεύτηκε 8/9/2017

Πηγή: thraki.com.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews