ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/9/17

Αμαλιάδα: «Έμεινε» το ασθενοφόρο πριν την διακομιδή!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/PATRISNEWS

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει επισημανθεί η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασθενοφόρα οχήματα, παρά την υπερπροσπάθεια της διεύθυνσης του ΕΚΑΒ Πάτρας, σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Ειδικά όμως στον νομό Ηλείας η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αναγκάστηκαν όλο το καλοκαίρι να εργάζονται με παλιά ασθενοφόρα, χωρίς κλιματισμό.! Η συνολική δύναμη είναι μόλις 3 ασθενοφόρα σε όλο τον νομό.

Αμαλιάδα: “Ξέμεινε” το ασθενοφόρο πριν την διακομιδή!
patrisnews.com

Η τραγική κατάσταση με την έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που επικρατεί στην Ηλεία αποκαλύφθηκε στο μεγαλείο της χθες, όταν ασθενοφόρο που ήταν έτοιμο να κάνει διακομιδή ασθενούς σε σοβαρή κατάσταση ‘ξέμεινε’ στο προαύλιο του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας!

Η κατάσταση που επικρατεί είναι πραγματικά τραγελαφική και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το συμβάν με τον ηλικιωμένο, η ζωή του οποίου σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι χθες το βράδυ κρεμόταν σε μία κλωστή, έρχεται να χτυπήσει καμπανάκι.

Στο περίμενε…

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ‘Πατρίς’, ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε χθες από τον γιο του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά από εξετάσεις και αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε, η εφημερεύουσα γιατρός έκρινε αναγκαία την μεταφορά του στο Νοσοκομείο ‘Άγιος Ανδρέας’ Πατρών και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ετοιμάζοντας παράλληλα το φάκελό του.

Ο ηλικιωμένος μπήκε στην αναμονή και περίμενε την έλευση του ασθενοφόρου από τις 2 το μεσημέρι, με την υγεία του διαρκώς να επιδεινώνεται. Τελικά, το ασθενοφόρο έφθασε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας γύρω στις 5:30 το απόγευμα και οι δικοί του ανακουφίστηκαν που επιτέλους θα γινόταν η μεταφορά.

Δεν ξεκίνησε ποτέ

Η ανακούφισή τους ωστόσο δεν διήρκησε πολύ, αφού τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε εντός του ασθενοφόρου, που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο επειγόντων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τοποθετήθηκε οξυγόνο, έγιναν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, μπήκε στο ασθενοφόρο και η γιατρός που θα τον συνόδευε στην Πάτρα αλλά… το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Έπαθε βλάβη ακριβώς την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει για την μεταφορά του ασθενούς! Ο γιος του ηλικιωμένου έκπληκτος είδε τους τραυματιοφορείς να βγάζουν το οξυγόνο και να κατεβάζουν τον ηλικιωμένο από το ασθενοφόρο, τον οποίο και μετέφεραν εκ νέου εντός του Νοσοκομείου.

Το πλήρωμα ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά με το συγκεκριμένο ασθενοφόρο και ότι θα έπρεπε να κληθεί άλλο. Πράγματι, η γιατρός κάλεσε εκ νέου το ΕΚΑΒ και ζήτησε νέο ασθενοφόρο, ωστόσο εκείνη την ώρα δεν ήταν διαθέσιμο.

Παρακαλούσε το ΕΚΑΒ

Όπως καταγγέλλει ο γιος του ηλικιωμένου κάλεσε και ο ίδιος το 166, παρακαλώντας να σταλεί ένα ασθενοφόρο γιατί κινδύνευε η ζωή του πατέρα του, ωστόσο φέρεται ότι του είπαν να περιμένει μέχρι να βρεθεί ασθενοφόρο, χωρίς να του προσδιορίζουν το πότε. Μάλιστα, ο ίδιος ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ότι υπήρχε σταθμευμένο ένα ασθενοφόρο στο προαύλιο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά έλαβε απάντηση ότι εκείνο δεν μετακινείται. Τελικά, νέο ασθενοφόρο έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν τις 9 το βράδυ, και αφού ο ηλικιωμένος είχε πέσει σε κωματώδη κατάσταση, οπότε και έγινε η μεταφορά.

Πηγή: patrisnews.com

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews