ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/9/17

ΑΔΕΔΥ: Η κ. Γεροβασίλη νομοθετεί την απεργοσπασία!


Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

 Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΕΔΥ 08.09.2017


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή

Η κ. Γεροβασίλη νομοθετεί την απεργοσπασία

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, αφού δεν μπόρεσε να κάμψει, παρά τις εκφοβιστικές της εγκυκλίους, την αντίσταση των εργαζομένων στην αξιολόγηση, αποφάσισε να νομοθετήσει την απεργοσπασία.

Καθίσταται, έτσι, η μοναδική Υπουργός μετά τη μεταπολίτευση και την ψήφιση του Ν. 1264/82 που νομοθετεί μέτρα κατά της απεργίας. Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης, -επειδή συμμετέχουν στην απεργία –αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων. Η κ. Γεροβασίλη ξέχασε, μόλις πήρε την υπουργική της καρέκλα, αυτά που χθες έλεγε για την αξιολόγηση του Ν. 4250/14 και το ότι τότε στήριζε και αυτή και το κόμμα της την απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μπροστά στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, αποφάσισε ο μ ό φ ω ν α τα εξής:

Καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.
Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πραγματοποιήσουν Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, όπου κυρίαρχο θέμα θα είναι η συνέχιση της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση. Στις Συνελεύσεις αυτές θα συμμετέχουν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Γενικού Συμβουλίου.
Συγκαλεί σύσκεψη Ομοσπονδιών την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 11:00πμ στο ξενοδοχείο «Αμαλία» (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 10).
Θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή τους στην απεργοσπασία της κ. Γεροβασίλη και της Κυβέρνησης.

Η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.grΔείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

  Ε και; Γιατί άραγε, αυτό καθ’ εαυτό, να σημαίνει κάτι περισσότερο από το «πρώτη φορά Λαμία», στην SuperLeague; Και ποιος ήταν αυτός που αναμενόταν ότι θα αντιμετωπίσει με συμπάθεια και κατανόηση τους «πρωτάρηδες»;

  Είναι τουλάχιστον αυτό το σύνθημα ιστορικά ακριβές; Μόνο αν μιλάμε για το γνωστό τρίγωνο Κολωνακίου - Συντάγματος κλπ. Ως γνωστόν η υπόλοιπη Ελλάδα γνώρισε την Αριστερά στην εξουσία τόσο κατά την απελευθέρωση μεγάλου μέρους της χώρας από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ όσο και τμήματα της στη διάρκεια του εμφυλίου.

  Ακόμη πρόσφατα ένα γνωστό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε μελέτη, με τον προβοκατόρικο τίτλο «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», υπονοώντας ότι αυτό παραπέμπει στο 1981 και αν τυχόν πρόκειται να συγκριθούν η παρούσα «ανατρεπτική δυναμική» με την αντίστοιχη του ’81, τότε η παρούσα μάλλον θα πρέπει να φάει ακόμη πολλά καρβέλια ….

  Τέλος είναι και ο κ. Καμμένος που δεν χωράει στο εν λόγω σύνθημα ενώ αποδεδειγμένα επηρεάζει σημαντικούς τομείς, αν όχι και όλη την κυβερνητική πολιτική. Ο ίδιος μάλιστα προσπάθησε να διακωμωδήσει το θέμα, παρομοιάζοντας εαυτόν με Ζέρβα στον Γοργοπόταμο. Το αντίστοιχο αστειάκι του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα ποιο να είναι;

  Τα κεντρικά στελέχη, και ιδιαίτερα οι νεαροί απαράτσικ, έχουν κάθε λόγο να φαντασιώνονται ότι όλα πάνω τους, γύρω τους και μέσα τους φαντάζουν ριζικά διαφορετικά και νεωτερικά. Επειδή βέβαια δυσκολεύονται να αποδείξουν την παγκόσμια πρωτοτυπία των ιδεών τους και των έργων τους, συνήθως αρκούνται απλώς στην δαιμονοποίηση όλων των προηγουμένων. Τίποτε σωστό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Οτιδήποτε σωστό γίνεται για πρώτη φορά! Περίπου δηλαδή σαν να περιμένουμε τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο και εν τω μεταξύ να συζητάμε αντικειμενικά για τους Οθωμανούς που μόλις διώξαμε. Η κρίσιμη διαφορά είναι ότι οι περισσότεροι των μελών τους και πάντως η τεράστια πλειονότητα των ψηφοφόρων τους είναι χθεσινοί Οθωμανοί …

  Έστω όμως ότι προς χάριν της συζήτησης παραβλέπουμε όλες αυτές τις χοντροκομμένες απλοποιήσεις του συνθήματος. Τι να εξυπηρετούν άραγε επί της ουσίας όλα αυτά τα ελαφρώς αφελή με τις πρωτιές; Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι αυτοί απαξιώνουν τις πρωτιές ακόμη και για τις παρελάσεις …

  Απλούστατα, αν οι αντίπαλοι πρέπει να απολογούνται στο διηνεκές για τον Άκη ή τον Σημίτη, ακόμη κι αν ουδέποτε φωτογραφήθηκαν μαζί τους, αυτό θα τους θέτει σε κάπως μειονεκτική θέση! Ακόμη καλύτερα αν την ίδια στιγμή οι συμπαθείς «πρωτάρηδες» της Αριστεράς δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτε, πέραν ίσως κάποιων αντιπολιτευτικών υπερβολών του περιθωριακού παρελθόντος τους. Η κουτοπονηριά είναι προφανής.


  Όμως η αριστερά, ακόμη και η ελληνική, υπήρξε ανέκαθεν κοσμοπολίτικη οπότε μάλλον δεν δικαιούται κανείς να επιλέγει αυθαιρέτως ως πεδίο ορισμού της τα όποια κρατικά σύνορα. Αν είναι δηλαδή να μιλήσουμε σοβαρά για αριστερά, τότε θα πρέπει να εισάγουμε απαραιτήτως στην συζήτηση μας και την κυβερνητική εμπειρία της Αριστεράς στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κι ας μην έχουν οι απαράτσικ, λόγω ηλικίας, καθόλου φωτογραφίες με τον Τσαουσέσκου, τον Χόνεκερ η τον Μπρέζνιεφ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεγαλο κακο το για πρωτη φορα αριστερα.Καλη για παντα η δεξια και το ΔΗΣΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ του ΠΑΣΟΚ και το εκανε ουρα της Ν.Δ Φτιαξανεπρωθυπουργο τον Σαμαρα και αντιπροεδρο τον Βενιζελο και υπουργο την Φωφη Η αριστερα δεν χρεωκοπησε την χωρα κυριε Η διαχειρηση της φτωχιας δεν θα γινει απ αυτους που την δημιουργησαν. Αν δεν σας αρεσει αυτη η αριστερα προτεινεται κατι.... Δεν εχεται κυριε ....Σας αρεσει το κουκουλωμα το βολεμα των κομπιναδορων και η αφεση αμαρτιων αυτων που επαιρναν δανεια με υποθηκη ΑΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews