ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/10/17

Που είναι οι διασώστες στον τομέα Αποκορώνου – Σφακίων του ΕΚΑΒ, δύο χρόνια από τις εξαγγελίες και 1 χρόνο πριν τα λαμπρά εγκαίνια;


Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Που είναι οι διασώστες στον τομέα Αποκορώνου – Σφακίων του ΕΚΑΒ;
parakritika.gr

Πέρασαν δύο τουριστικές σεζόν, κοντεύουμε να κλείσουμε δύο χρόνια από τις εξαγγελίες και πάνω από ένας χρόνος που έγιναν τα λαμπρά εγκαίνια, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ… και ο Τομέας παραμένει… κενός!

Η κορδέλα κόπηκε στις 10 Ιουλίου, αλλά μόνο για τη στέγαση ενός τομέα «φάντασμα» που πολλοί περίμεναν ότι θα παίξει ρόλο – κλειδί σε διασώσεις και διακομιδές σε Χανιά και Ρέθυμνο, ειδικά σε περιστατικά που θα είχαννα κάνουν με τροχαία και πνιγμούς, καλύπτοντας δηλαδή τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής σεζόν.

Τότε είχε προαναγγελθεί η στελέχωση… αλλά ακόμα οι εξαγγελίες παραμένουν στα… λόγια! Οι επιστολές του Δημάρχου Αποκόρωνα διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά μάλλον πως… καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων! Το ίδιο και οι επιστολές του Δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού.

Ουσιαστικά, ο Τομέας (αν μπορεί κανείς να τον πει ανεξάρτητο Τομέα) λειτουργεί με τη συνδρομή των Χανίων και του Ρεθύμνου, δεδομένων των προβλημάτων που έχει το Κέντρο Υγείας Βάμου.

Τι γίνεται επιτέλους με τους τέσσερις ΕΚΑΒίτες, τα ονόματα των οποίων είναι στο Γραφείο Κίνησης και έχουν περάσει από Υπηρεσιακό Συμβούλιο; Γιατί δεν έρχονται; Γιατί δεν στελεχώνεται ο Τομέας που… «μετά βαΐων και κλάδων είχε εγκαινιαστεί»;

Μήπως είναι στην Αθήνα ακόμη και το εκεί Σωματείο δεν τους επιτρέπει να κατέβουν στον Αποκόρωνα;

Η ίδρυση του μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στον Αποκόρωνα θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ το οποίο αποδέχτηκε σχετική εισήγηση του διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ηρακλείου, ο οποίος είδες τις ανάγκες που υπήρχαν.

Πηγή:parakritika.gr

Εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα (10/7/2016), παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδη Μυλωνά, ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων, στον Καβρό.

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews