ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/10/17

Ανακοίνωση «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ : 10 λόγοι για να μας Ψηφίσετε


Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

16.10.2017
Στις 18 Οκτώβρη Ψηφίζω

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

10 λόγοι για να μας Ψηφίσετε

ü    Πιστεύουμε ότι η  «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» όλων είναι η μόνη λύση. Οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις στους χώρους εργασίας ανήκουν στο παρελθόν. Δεν ψηφίζουμε κόμματα και χρώματα. Ψηφίζουμε αρχές και πρόσωπα.

ü    Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το προεδρείο του σωματείου, πριν το αποτέλεσμα των εκλογών. Διαπαραταξιακό με προοδευτικό προσανατολισμό και την συμμετοχή όλων των παρατάξεων/συνδυασμών που θα εκπροσωπηθούν στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Η πρόταση μας, αποτελεί εγγύηση για την συγκρότηση ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού προεδρείου.

ü    Όλοι οι υποψήφιοι μας για το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι κυβερνητικοί ή επαγγελματίες συνδικαλιστές που κατέχουν θέσεις άσκησης διοίκησης (εν ενεργεία και εν αναμονή). Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε και την επόμενη ημέρα στην «πρώτη γραμμή». Θα μας βρίσκεται στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων, στο συνεργείο, στο Τηλεφωνικό Κέντρο και στο ΕΚΑΒ, ως συνεργάτες.

ü    Δεν προχωρήσαμε σε διαχωρισμό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ (οι μέσα και οι έξω, οι δεξιοί και οι αριστεροί, οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί). Ο κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα την πολιτική του πεποίθηση, είναι ένας κρίκος, απαραίτητος, στην αλυσίδα διάσωσης που λέγεται ΕΚΑΒ.

ü    Έχουμε σχέδιο, προτάσεις και εμπειρία καθώς ως μέλη προηγούμενων προεδρείων του ιστορικού σωματείου μας, έχουμε διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, μέσα από τις οποίες το ΕΚΑΒ και το σωματείο βγήκε αλώβητο και ισχυρό. Μπορούμε να διασφαλίσουμε τον ρόλο του Δ.Σ. και των μελών, την αξιοκρατία, τον σεβασμό στα διοικητικά στελέχη του ΕΚΑΒ, την αναβάθμιση του επαγγέλματος και του ΕΚΑΒ, και την διασφάλιση της εργασίας μας.

ü    Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος του ΕΚΑΒ. Θεωρούμε νόμιμη την επίσχεση εργασίας, την χρησιμοποίηση περιορισμένου αριθμού ασθενοφόρων σε κινητοποιήσεις, το 33% ποσοστό ασφαλείας, τις κάθε μορφής κινητοποιήσεις με αποφάσεις του προεδρείου και γενικών συνελεύσεων, την διαβούλευση διοίκησης με τα συνδικαλιστικά όργανα, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το ΕΚΑΒ με σταθερές σχέσεις εργασίας και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.

ü    Έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του διασώστη-τεχνικού-διοικητικού-νοσηλευτή. Οι θεσμικές αλλαγές για τις οποίες θα παλέψουμε είναι:
è    Διασφάλιση καμίας νέας πρόσληψης μη πιστοποιημένων διασωστών
è    Η αναβάθμιση του επαγγέλματος με την ίδρυση και στήριξη ενός ΤΕΙ διασωστών.
è Η ανάπτυξη ενός ενεργού προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων, όχι μόνο επάνω στα διασωστικά, αλλά και πάνω σε άλλα θέματα όπως τα νομικά και τα εργασιακά που μας αφορούν άμεσα.

ü    Το όραμα μας για το ΕΚΑΒ, είναι ένας «σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στοχεύοντας στη διαρκή ετοιμότητα, στην άμεση ανταπόκριση και στη ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας σε τόπους συμβάντων από έμπειρο και εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό στα πρότυπα των διεθνών υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής βοήθειας». Ένα ενιαίο και αυτόνομο ΕΚΑΒ.

ü    Έχουμε τις «πόρτες μας» ανοικτές για κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια μας. Χωρίς κλειστές ομάδες και «μαγαζάκια». Χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Χωρίς να ισοπεδώνουμε κάθε προσπάθεια που έχει γίνει έως σήμερα για να ψηφοθηρήσουμε. Χωρίς να υποσχόμαστε στους πάντες «λαγούς με πετραχήλια».

ü    Ο αγώνας μας είναι έντιμος και δίκαιος, έχοντας την πεποίθηση πως τα αιτήματα/προτάσεις μας, αντιπροσωπεύουν, τη μεγάλη πλειοψηφία των Εκαβιτών.

Στις 18 Οκτωβρίου ψηφίζουμε και καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ

το ΜΕΛΛΟΝ του ΕΚΑΒ.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews