ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/10/17

Πορεία σωτηρίας Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ από την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 11.10 - Πανελλαδική Συγκέντρωση 8πμ έξω από τα Νοσοκομεία ΠΑΙΔΩΝ


Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΠΟΕΔΗΝ: Πορεία σωτηρίας Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ Τετάρτη 11.10.17

Πορεία σωτηρίας Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΚΑΒ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
8πμ έξω από τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

Η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Θα διέλθει μπροστά από Νοσοκομεία, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γ.Λ.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Για την Αττική: Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ – 1μμ

Για τα υπόλοιπα Σωματεία Μέλη: 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση

Διεκδικούμε
• Δωρεάν Υγεία
• Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Κατάργηση των μνημονίων για ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών

Απεργούμε – Απέχουμε από την Αξιολόγηση

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή: poedhn.gr


Στήριξη των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ Τετάρτη 11.10.17
Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας επιδεινώνεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται κι έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Οι δομές που έχουν απομείνει υπολειτουργούν. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες αναγκαστικά να καταφεύγουν στα νοσοκομεία, να υφίστανται ώρες ταλαιπωρίας και να εντατικοποιείται περαιτέρω η δουλειά μας. Οι πολυδιαφημισμένες νέες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στερούνται σταθερής χρηματοδότησης, θα στελεχώνονται με συμβασιούχους και θα καλύπτουν ένα μικρό μέρος του πληθυσμού. Επί πλέον θα λειτουργούν ως «κόφτης» για την πρόσβαση των πολιτών στα Δημόσια Νοσοκομεία σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και συσσωρεύουν νέα χρέη. Επί πλέον για το 2018, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων των ΥΠΕ και του ΠΕΔΥ θα είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ. Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι και οι πιστώσεις (δηλαδή η δυνατότητα αγορών) για τους παραπάνω φορείς θα είναι μειωμένες κατά 617 εκατ. ευρώ, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα  ότι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.

Η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ελάχιστοι μόνιμοι εργαζόμενοι  που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αποχωρήσεις. Δεν αποτελούν καν σταγόνα στον ωκεανό, όταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία δουλεύουν διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό, χωρίς να παίρνουν τις άδειές τους. Σίγουρα πάντως δεν είναι σε αριθμό ικανές  αυτές οι προσλήψεις για να διασφαλίσουν τη ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων καθώς και ασφαλή και ικανοποιητική νοσηλεία των πολιτών. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση βαφτίζει προσλήψεις τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ).

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας κατέγραψαν μια  μεγάλη νίκη με την απεργία- αποχή και από αυτή την αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που στόχο έχει τη συρρίκνωση του δημοσίου, τη δημιουργία του μικρού και επιτελικού κράτους, την παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες, την κατάργηση δομών καθώς και τη δημιουργία μιας δεξαμενής «μέτριων», ‘ανεπαρκών» και «ακατάλληλων» συναδέλφων των οποίων το μέλλον θα είναι αβέβαιο. Παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη στάθηκαν στο ύψος τους και με Ενότητα, Αλληλεγγύη και Αποφασιστικότητα, έδωσαν ηχηρό χαστούκι στην Κυβέρνηση. Τα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή είναι εντυπωσιακά και ξεπερνούν το 90%! Οι εργαζόμενοι στην Υγεία θα μείνουν μέχρι τέλους στην ίδια πλευρά ακολουθώντας την κατεύθυνση που έδωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ΠΟΕΔΗΝ «Δεν αξιολογούμαι-Δεν αξιολογώ.  Απέχω-Απεργώ»

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για:
  • Δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Όχι στον κόφτη στις υπηρεσίες υγείας μέσω της εφαρμογής των ΤΟΜΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα υγείας και να ανοίξουν όσες έκλεισαν.
  • Αύξηση και όχι νέες περικοπές στη χρηματοδότηση των μονάδων υγείας προκειμένου να καλύπτουν όλες τις ανάγκες για τη λειτουργία τους.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (εργολαβιών, επικουρικών, συμβασιούχων).
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές.
  • Να φύγουν τώρα οι εργολάβοι και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι. Συμβάσεις αορίστου χρόνου τώρα. Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το παρών στην πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8:00πμ που θα ξεκινήσει από τα Νοσοκομεία Παίδων και θα διασχίσει τη Βασ. Σοφίας, την Πανεπιστημίου για να καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Πηγή: adedy.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews