ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/17

Άσκηση ετοιμότητας στο ΕΚΑΒ Κρήτης - «Κουρήτες 2017», Βίντεο


Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Άσκηση ετοιμότητας στο ΕΚΑΒ Κρήτης - «Κουρήτες 2017»
ΕΚΑΒNews


CRETA-EKABNews
Στις 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος παγκρήτιος διαγωνισμός πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος ενεργοί διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ από όλη την Κρήτη.
Οι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι θα εξοπλιστούν με τα απαραίτητα μέσα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν 5-6 σενάρια προσομοίωσης επειγόντων περιστατικών.
Ο διαγωνισμός πρωτοπόρος για την Ελλάδα σκοπό έχει οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξουν τη συμπεριφορά, νοοτροπία και δεξιότητες που χρειάζονται για να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα, οι δε πολίτες να δουν από κοντά πως εργάζονται οι παραπάνω.

Ασκηση ετοιμότητας στο ΕΚΑΒ Κρήτης
creta24.gr

Συναγερμός θα σημάνει το πρωί της Πέμπτης στο ΕΚΑΒ Κρητης. Ασθενοφόρα, γιατροί, διασώστες θα βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, συμμετέχοντας στην άσκηση ετοιμότητας των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική άσκηση, που για πρώτη φορά σχεδιάζεται στην Ελλάδα, έπειτα από την διαρκή εκπαίδευση των διασωστών και των γιατρών του Εθνικού Κεντρου Αμεσης Βοηθειας.

Στην άσκηση περιλαμβάνονται 5 σενάρια, τα οποία θα εξελιχθούν υπό πραγματικές συνθήκες, περιστατικά που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Ο χρόνος που τα ασθενοφόρα θα κληθούν να μεταβούν σε κάθε σοβαρό περιστατικό, μεταφέροντας το θύμα στο νοσοκομείο, δεν θα ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Πηγή: creta24.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews