ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/10/17

Α. Ξανθός: Στο Άκτιο η πρώτη βάση αεροδιακομιδών για τη ΒΔ Ελλάδα


Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στο Άκτιο η πρώτη βάση αεροδιαμετακομιδών για τη ΒΔ Ελλάδα
corfupress.com

Την άμεση λειτουργία της βάσης με μόνιμη στάθμευση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ για τις επείγουσες αεροδιαμετακομιδές των νομών της ΒΔ Ελλάδας υποσχέθηκε ο Υπουργός Υγείας σε συνάντηση με παράγοντες της Κέρκυρας.

Ο Α. Ξανθός υποδέχθηκε στο γραφείο του για ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα του νοσοκομείου Κέρκυρας αλλά και του χώρου της δημόσιας υγείας στο νησί μας, τους βουλευτές Κέρκυρας Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδη, το διοικητή του νοσοκομείου Φοίβο Κακαβίτσα, τον αντιπρόεδρος του ιδρύματος Θ. Παγώνη, τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Ζήκο, Π. Χρήστου (εκπρ.Ιατρών) και Κ. Καραμανώλη (εκπρ. εργαζομένων), καθώς και τη Δ/ντρα της Ιατρικής Υπηρεσίας Α. De Maggio.Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Παπαχρηστόπουλος, ο οποίος είναι ιατρός αλλά και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας  του κόμματός του.


Όλοι ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου, με πρωτεύοντα το οικονομικό και της στελέχωσης. Υπήρξε ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης από τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου και υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση καίριων ζητημάτων, στα πλαίσια του επερχόμενου προγραμματισμού του υπουργείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Φ. Κακαβίτσας, κατανοήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείο η οριακή κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό που αποτυπώθηκε σε νούμερα και υπήρξε η θέση ότι το Υπουργείο έχει ως στόχο την παράταση παραμονής του προσωπικού που προσλήφθηκε μέσω ΟΑΕΔ, για ακόμα ένα χρόνο.

Παραϊατρικό προσωπικό μέσω ΟΑΕΔ

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση στο αμέσως προσεχές διάστημα των υπολοίπων θέσεων παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ, από τις οποίες το Νοσοκομείο Κέρκυρας, αναμένει 7 νέους εργαζόμενους (νοσηλευτές και τραυματιοφορείς). Παρότι οι επόμενες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού από το Υπουργείο θα καθυστερήσουν χρονικά, συζητήθηκαν τρόποι άμεσης ενίσχυσης με το αναγκαίο μη ιατρικό προσωπικό. Συζητήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου ώστε ο τρόπος πρόσληψης μη ιατρικού επικουρικού προσωπικού να προσομοιάσει αυτό του επικουρικού ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες.
Επίσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό στις προσλήψεις που θα ανακοινωθούν άμεσα, καθώς και θα γίνουν άμεσα στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις επόμενες θέσεις που θα ανακοινωθούν για τα νοσοκομεία της χώρας μας.

Άμεση η λειτουργία της βάσης στο Άκτιο

Δόθηκε η δέσμευση ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει η βάση αεροδιακομιδών του Ακτίου που θα καλύπτει όλα τα Ιόνια και που έχει προαναγγελθεί από το Μάιο.
Πρόκειται για μία από τις δύο βάσεις που έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια στη ΒΔ Ελλάδα, στο πλαίσιο της δημιουργίας αντίστοιχων βάσεων σε αεροδρόμια της χώρας όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Η βάση αυτή θα καλύπτει αρχικά και την Κέρκυρα, ωστόσο, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας είναι να δημιουργηθεί μετά από μερικούς μήνες και εφ΄ όσον εξασφαλιστούν τα απαραίτητα εναέρια μέσα, βάση και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.


Το παιδιατρικό γίνεται και νεογνολογικό

Επαναδιατυπώθηκε ότι στο νέο οργανισμό που έφυγε πλέον για υπογραφές από τα συναρμόδια Υπουργεία, το παιδιατρικό τμήμα, μετατρέπεται σε παιδιατρικό- νεογνολογικό, ώστε να υπάρχει πλέον η δυνατότητα δημιουργίας ΜΑΦ παίδων/νεογνών από τη Διοίκηση και η δυνατότητα πρόσληψης νεογνολόγων.

Επιταχύνεται η πρόσληψη των νεφρολόγων

Δόθηκε η δέσμευση για επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης των 2 νεφρολόγων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, με την πρώτη να ολοκληρώνεται στον επόμενο 1,5 μήνα αλλά και η δέσμευση για την επεξεργασία εν δυνάμει νομοθετικής ρύθμισης για την αποπληρωμή τιμολογίων των ΔΕΚΟ παλαιότερων ετών.

Κακαβίτσας: Δεν σταματάει η μάχη εδώ

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσε δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι προφανές ότι η μάχη μας για την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο δε σταματάει εδώ. Θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου και της 6ης Υ.Πε. για την βελτίωση της κατάστασης, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία που περιορίζει τις δυνατότητες».

Δημοσιεύτηκε 5/10/2017

Πηγή: corfupress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews