ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/10/17

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος: Έρχεται πλωτή βάση ΕΚΑΒ στη Νάξο, Βίντεο


Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Κώστας Καρακατσιανόπουλος ανακοίνωσε, στην διάρκεια των εγκαινίων  της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου, την εγκατάσταση βάσης πλωτού ασθενοφόρου ΕΚΑΒ στο νησί της Νάξου το νέο έτος.

Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΑΒ: Στο ΕΚΑΒ Νάξου έρχονται 2 διασώστες και ετοιμάζουμε για το επόμενο έτος να εγκαταστήσουμε βάση πλωτών ασθενοφόρων στα νησιά, ένα εκ των οποίων είναι και η Νάξος, που θα ενισχυθεί παράλληλα και με 4 επιπλέον διασώστες καθώς και δύο γιατρούς" ανακοίνωσε ο κ. Καρακατσιανόπουλος.

VIDEO: Με την παρουσία Πολάκη τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου (φώτος)
naxostimes.gr

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα και με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο Ναξιώτης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας Γιάννης Θεωνάς, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, η διευθύντρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιά και Νήσων Όλγα Ιορδανίδου, η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου Μαργαρίτα Μπουραντά και Κώστας Απιδόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων της Νάξου, ο γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου και άλλοι γιατροί, τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, εκπρόσωποι φορέων και αρκετός κόσμος.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, διαβάστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και ακολούθησε η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού και άλλων παρεβρισκομένων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα νησιά
Ο κ. Παύλος Πολάκης παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης για τα νησιά υποστηρίζοντας ότι αυτό που χρειάζονται είναι "3-4 καλά δευτεροβάθμια νοσοκομεία, 6-7 καλά επαρχιακά νοσοκομεία που να διαθέτουν όλες τις βασικές ειδικότητες και κάθε νησί να έχει τουλάχιστον ένα γιατρό σε Πολυδύναμο ή Περιφερειακό Ιατρείο". "Χρειαζόμαστε επίσης ένα καλό σύστημα μεταφοράς. Αυτό είναι το σχέδιο" τόνισε και πρόσθεσε:
"Τα τέσσερα τέτοια μεγάλα νοσοκομεία είναι της Ρόδου, Σύρου, Μυτιλήνης και Χίου. Τα επαρχιακά είναι της Κω, Λέρου, Καλύμνου, Νάξου, Λήμνου και Σάμου. Τα πρώτα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μπορούν να προσφέρουν την κάλυψη του 80-90% των περιστατικών".

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε επίσης και στη χρηματοδότηση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που δεν υπήρχε στα νοσοκομεία φέρνοντας ως παράδειγμα το μαγνητικό τομογράφο που πρόσφατα λειτούργησε στη Σύρο, προαναγγέλλοντας και για το νοσοκομείο Νάξου, την προμήθεια με αξονικό τομογράφο. Επίσης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση όλων όλων των ακτινολογικών μηχανημάτων, η αντικατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής και η προσπάθεια να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα τηλεϊατρικής. (περισσότερα: εδώ)


"Τα καλύτερα έπονται..."

Ο "οικοδεσπότης" αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νάξου δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν ώστε να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Πολάκη αλλά και όλο το "team" της Μονάδας. Στην ομιλία του, αμέσως μετά τις ευχαριστίες, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο πώς δημιουργήθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

"Υπάρχουν πολλά να γίνουν" είπε και πρόσθεσε πώς "τα καλύτερα ...έπονται".

"Έχουμε deadline από τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ την κ. Ιορδανίδου και τον Υπουργό Παύλο Πολάκη και κάποιες υποσχέσεις για οργανισμό, εξοπλισμό, αξονικό τομογράφο...". σημείωσε με νόημα.


"Σε λίγο θα είμαστε πανευρωπαϊκό πρότυπο στην υγεία"

"Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δε στήθηκε απλώς αλλά αναδιοργανώθηκε από την αρχή" σημείωσε η διοικήτρια των νοσοκομείων Σύρου - Νάξου Μαργαρίτα Μπουραντά που ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την "αμέριστη υποστήριξη".

"Συνεχίζοντας έτσι σε λίγο θα είμαστε πανευρωπαϊκό πρότυπο στην υγεία" υπογράμμισε.


Έρχεται πλωτή βάση ΕΚΑΒ στη Νάξο

"Το ΕΚΑΒ χαιρετίζει τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού" σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος στην ομιλία του και διαβεβαίωσε ότι "τα πέτρινα χρόνια της υγείας έχουν μείνει πίσω".

"Σε δύο χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να αποφύγουμε την κατάρρευση... Καταφέραμε να σώσουμε το διαγωνισμό του ΕΚΑΒ για ασθενοφόρα για να ενισχύσουμε και τις Κυκλάδες. Ξέρουμε ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της δημόσιας υγείας είναι το θέμα της νησιωτικότητας... Έγινε πράξη ένα αίτημα πολλών ετών, η ύπαρξη της βάσης ΕΚΑΒ στη Σύρο. Ενισχύσαμε με προσωπικό όλο το Νότιο Αιγαίο. Στους 93 διασώστες που θα ορκίσει τη Δευτέρα ο κ. Πολάκης, το 20% κατευθύνεται προς στα νησιά. Στη Νάξο έρχονται 2 ακόμα άτομα και ετοιμάζουμε για το επόμενο έτος να εγκαταστήσουμε βάση πλωτών ασθενοφόρων στα νησιά, ένα εκ των οποίων είναι και η Νάξος, που θα ενισχυθεί παράλληλα και με 4 επιπλέον διασώστες καθώς και δύο γιατρούς" ανακοίνωσε ο κ. Καρακατσιανόπουλος.


"Μια σπουδαία ημέρα για τη Νάξο"

"Σήμερα είναι μια γιορτινή και πολύ σπουδαία ημέρα για τη Νάξο" είπε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο οποίος υποστήριξε ότι "τα δυο τελευταία χρόνια βλέπουμε μεγάλη κινητικότητα και έργο στο νοσοκομείο του νησιού και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε όλους που προσπάθησαν γι αυτό".

Ο Μανόλης Μαργαρίτης ευχαρίστησε επίσης και όλους όσοι "από το 1987 και μετά προσέφεραν στο νοσοκομείο ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, για να φτάσει σήμερα να εγκαινιάζεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού".

"Ο δήμος μας στέκεται δίπλα στο νοσοκομείο για οτιδήποτε χρειαστεί και μπορεί να το παρέχει" υποσχέθηκε ο δήμαρχος και μίλησε για τη δωρεά των 20.000 ευρώ που έχει γίνει από το δήμο, αλλά και για τα 400 ευρώ που ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πληρώνει κάθε επικουρικό γιατρό -ως κίνητρο- προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο Νάξου.

Αμέσως μετά τις ομιλίες ο Παύλος Πολάκης ξαναγήθηκε στο χώρο της ΜΤΝ, συνομίλησε με τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και με όλο τον κόσμο που τον πλησίασε, ενώ οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων της Νάξου, του παρέδωσαν υπόμνημα με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην ορεινή Νάξο.

Τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Νάξου με την παρουσία του Παύλου Πολάκη
naxos times
Δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτ 2017


Πηγή: naxostimes.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews