ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/17

Δελτίο Τύπου (Καταγγελία) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews


Δελτίο Τύπου (Καταγγελία)

Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι ατομικό δικαίωμα το οποίο αποσκοπεί στην διασφάλιση και προαγωγή των εργατικών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων και πραγματώνετε μέσω της συλλογικής δράσης και του αναμφισβήτητου δικαιώματος της ιδρύσεως συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η κινητοποίηση ως μια από τις κύριες μορφές συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα τόσο στα πλαίσια της συνδικαλιστικής ελευθερίας όσο και αυτοτελή δικαίωμα. Πρόκειται για συλλογική αποχή μισθωτών σε εξαρτημένη πάντα εργασία με απόφαση από Νόμιμες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Στο άρθρο 23 παρ 1 Σ και 14 παρ 1 Ν 1264 /1982 προβλέπεται η προστασία του συνταγματικού δικαιώματος των Κινητοποιήσεων και τις Συνδικαλιστικής Ελευθερίας και συγκεκριμένα αναφέρει «Το κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για την διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ αυτή δικαιωμάτων εναντίων κάθε προσβολής τους μέσα στα όρια του Νόμου. Επίσης αναφέρει  ότι η  κινητοποίηση αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διασφάλιση και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ

Τόσο η Διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ2 παρεμποδίζουν την Συνδικαλιστική δράση αλλά και το δικαίωμα των νόμιμων κινητοποιήσεων.

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ με δημόσιες προσβολές κατά των συλλογικών οργάνων και εκπροσώπων   των εργαζομένων, η  Διεύθυνση του ΕΚΑΒ2   με απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις  σε όσους συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις.     

Αποτέλεσμα αυτών είναι η καταστρατήγηση του Συντάγματος και των Νόμων παρεμποδίζοντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα συνδικαλιστικής δράσης και συμμετοχής των εργαζομένων σε κινητοποιήσεις.

Ως το επίσημο από την πολιτεία όργανο  εκπροσώπησης των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ  και προάσπισης των Δικαιωμάτων τους έχουμε την νόμιμη υποχρέωση να  σας ενημερώσουμε  τα (αυτονόητα) προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία.

Σας ενημερώσουμε  ότι θα  καταγγέλλουμε, θα δημοσιοποιούμε  στα Μ.Μ.Ε τις ενέργειες αυτές, ενώ ήδη έχουμε  προσφύγει νομικά και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.  

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews