ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/10/17

Το «νέο»ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μοιρών, που δεν έκανε στη Βιάννο λόγω παλαιότητας, αλλά κάνει για τη Μεσαρα και οι προσφορές


Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΤΟ «ΝΕΟ» ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ Κ. Υ. ΜΟΙΡΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ…
e-mesara.gr

Τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε το Κέντρο Υγείας Μοιρών διέθετε ένα σαράβαλο ασθενοφόρο που έμενε συνέχεια στο δρόμο…

 Μετά από αγώνες και προσπάθειες ήλθε ένα καινούργιο ασθενοφόρο και το πρόβλημα λύθηκε.

Όμως στις αρχές του 2015 βγαίνει στη σύνταξη ο τελευταίος οδηγός του Κέντρου Υγείας Μοιρών και το αυτοκίνητο αρχικά πάει στο Σπήλι και καταλήγει στην Κίσσαμο όπου είναι τώρα.
Τώρα προσέλαβαν οδηγό, με σύμβαση χρόνου, χωρίς να υπάρχει ασθενοφόρο.

Και βέβαια αυτοκίνητο, όχι φυσικά από τα καινούργια, αλλά ένα πολύ παλιό από την Βιάννο, που για εκεί δεν έκανε λόγω παλαιότητας, αλλά σε μας κάνει.

Σε λίγους μήνες λήγει και η σύμβαση του οδηγού και θα έχουμε πάλι ασθενοφόρο αλλά χωρίς οδηγό.

Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο που έστειλαν δεν έχει φιάλες οξυγόνου, δεν έχει απινιδωτή, δεν έχει οξήμετρο, πιεσόμετρο και τα λάστιχα που φοράει πέραν του ότι είναι ληγμένα από 4ετιας, είναι σχεδόν "γυαλί" από τα χιλιόμετρα που έχει κάνει. Στην ουσία με τις έλλειψης που έχει, είναι ακατάλληλο για ασθενοφόρο.

Παρόλα αυτά η υπηρεσία έτρεξε να το βάλει σε βάρδια, απλά για να πει ότι: Να ορίστε, τι φωνάζετε; Εμείς σας φέραμε αυτοκίνητο, αλλά εσείς είναι που δεν υποστηρίζετε.

Τώρα το πώς θα βγει η βάρδια χωρίς εξοπλισμό και με ακατάλληλα λάστιχα (που και να ψιλοβρεξει), και το πώς θα καλυφθεί ΜΟΝΟ με έναν οδηγό (έστω για τους 2-3 μήνες πριν την λήξη της σύμβασής του), αυτό μάλλον δεν απασχολεί την διοίκηση, αλλά το μόνο που θέλει μάλλον είναι να "φαίνεται ένα κίτρινο αυτοκίνητο" και ας μην είναι ούτε  εξοπλισμένο, ούτε επανδρωμένο, μα ούτε ασφαλές.

Μάλλον θεωρούν τους πολίτες της περιοχής δεύτερης κατηγορίας πολίτες και ΔΕΝ τους αρμόζει να έχουν ούτε σύγχρονο ΚΥ, ούτε σύγχρονο εξοπλισμό, ούτε μικροβιολογικό εργαστήριο (ως γνωστόν σταμάτησε η λειτουργία του), ούτε προσωπικό, ούτε σύγχρονο δρόμο (πιστεύουμε κάποια στιγμή να γίνει αυτό επιτέλους), ούτε, ούτε ούτε!!!!

Το γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες εποχές, αλλά αναλογικά με τις ανάγκες, νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν.
Αλήθεια τι θα πούμε μετά όταν συμβεί πχ ένα τροχαίο στην περιοχή (όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο στατιστικά) και κληθεί να το αντιμετωπίσει το ΚΥ Μοιρών με τέτοιο ασθενοφόρο; Μα είναι απλό. "ΠΑΝΤΑ φταίνε οι εργαζόμενοι" και όχι οι προχειροδουλειές της διοίκησης.
Κάποια στιγμή ο πολίτης αυτής της περιοχής πρέπει να "ξυπνήσει" και να διεκδικήσει το αυτονόητο…

Προσέφερε 4 λάστιχα ολοκαίνουργια για το ασθενοφόρο του Κ. Υ. Μοιρών

Το ασθενοφόρο όμως πρέπει να γίνει ασφαλές, καθώς σ΄ αυτό μπαίνουν άνθρωποι.

Ασθενείς και εργαζόμενοι…

Έτσι ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών βγήκε στις Μοίρες για στήριξη.

Και η πρώτη ήλθε.

Από το βουλκανιζατέρ του κ. Στέλιου Φανουράκη, που πρόσφερε δωρεάν τέσσερα καινούρια λάστιχα για το ασθενοφόρο.

Μια πράξη που τον τιμά και σαν Μεσαρίτη και σαν επαγγελματία…

(Το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα το “e-mesara.gr” συντάχτηκε και με στοιχεία από τη σελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Μοιρών)

Πηγή: e-mesara.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews