ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/10/17

Καταγγελία για παρεμβάσεις της διοίκησης στα Συνδικαλιστικά δρώμενα του ΕΚΑΒ


Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Το τελευταίο διάστημα εν’ όψη και των επερχόμενων εκλογών για το νέο Δ.Σ του Σωματείου, έχει παρατηρηθεί μια ξεκάθαρη παρέμβαση της Διοίκησης και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κου Μ. Μυλωνά.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 03-10-2017
Αρ.πρωτ 677

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Το τελευταίο διάστημα εν’ όψη και των επερχόμενων εκλογών για το νέο Δ.Σ του Σωματείου, έχει παρατηρηθεί μια ξεκάθαρη παρέμβαση της Διοίκησης και συγκεκριμένα του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κου Μυλωνά που σχεδόν επί καθημερινής βάσεως καλεί συναδέλφους είτε στο τηλεφωνικό κέντρο, είτε σε πληρώματα που έρχονται για σέρβις ασθενοφόρου στο συνεργείο ή σε αμφιθέατρα άλλων νοσοκομείων με στόχο και σκοπό την στήριξη του ψηφοδελτίου συγκεκριμένης παράταξης (ΣΥΡΙΖΑ) καταστρατηγώντας τις διατάξεις του Νόμου1264/1982, άρθρο 14 που απαγορεύει την ανάμειξη και την παρέμβαση του εργοδότη στις εκλογικές διαδικασίες που αφορούν τους εργαζόμενους.
        
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε τέτοιες συγκεντρώσεις  παρωδία.

Σε ότι αφορά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση σχετικά με τις μεταθέσεις ετεροχρονισμένα και παραμονές εκλογών για το νέο ΔΣ του Σωματείου, λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε πράγματα που είναι γνωστά σε όλους τους συναδέλφους. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που ήταν στο Υ.Σ. και στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ στο παρελθόν «αναγνωρίστηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ρόλος τους όσο αφορά τα καθήκοντα τους στο παρελθόν και επιβραβεύτηκαν με θέσεις. 

Συγκεκριμένα:

Πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Β. Κεκερής  σήμερα Διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς.

Πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ επί δυο θητείες Ν. Παπαευσταθίου  σήμερα Διοικητής ΕΚΕΠΥ.

Πρώην πρόεδρος Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ν. Βιβλάκης σήμερα Διοικητής Γ.Ν. Κεφαλονιάς.

Σημερινός πρόεδρος Δ.Σ. ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος, το 2013 υποψήφιος με την Ενιαία Ριζοσπαστική Συνεργασία στο ΕΚΑΒ, συνυποψήφιος με εργαζόμενους που σήμερα κατηγορεί ως διεφθαρμένους.

Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά πρόσωπα τα οποία σήμερα βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων, τα οποία στο παρελθόν είχαν δράση και συναποφάσιζαν για τις τύχες των εργαζομένων. Δεν νομίζουμε ότι τους εξιλέωσε η «κολυμβήθρα του  Σιλωάμ» που αναβαπτίσθηκαν πρόσφατα όπως π.χ. ο Υπεύθυνος του Γραφείου κινήσεως ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος σωματείου και γραμματέας της ΠΑΣΚΕ  στα χρόνια που καταγγέλλονται σήμερα από την διοίκηση ως «πελατειακές σχέσεις μεταξύ ενός συνδικαλιστικού κατεστημένου και αναρίθμητων κομματικών παρεμβάσεων».

Το Δ.Σ. του Σωματείου κατέθεσε εδώ και ενάμιση χρόνο προσχέδιο προεδρικού διατάγματος για τις μεταθέσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοκρατική διαδικασία η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η πρόταση των εργαζόμενων για αξιοκρατία δεν υιοθετήθηκε πάραυτα η διοίκηση προχώρησε μεταθέσεις με δικά της κριτήρια και χωρίς να έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους ούτε τα μόρια, ούτε οι πίνακες κατάταξης.                                                                                                                                 Το προηγούμενο Δ.Σ. του Σωματείου είχε προτείνει μοριοδότηση εσωτερικών μετακινήσεων η οποία είχε γίνει αποδεκτή από την τότε διοίκηση του ΕΚΑΒ ώστε να διασφαλιστεί όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοκρατία. Η τωρινή διοίκηση  κατάργησε την μοριοδότηση και προχώρησε σε μετακινήσεις χωρίς αυτή.

Άρα για ποια αξιοκρατία κάνει λόγο στο δελτίο τύπου που εξέδωσε;;;;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος
Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews