ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/10/17

Στα Χανιά τα μισά τροχαία στην Κρήτη - Δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη από το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ


Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-166 Νομού Χανίων Αντώνης Κιοπές.

Το ΕΚΑΒ Χανίων έχει ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης ώστε να υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με τα τροχαία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στα Χανιά τα μισά τροχαία στην Κρήτη
efsyn.gr

Περίπου το 50% των τροχαίων ατυχημάτων για φέτος στην Κρήτη, σημειώθηκαν στον νομό Χανίων, σύμφωνα με στελέχη του ΕΚΑΒ Χανίων.

Το καλοκαίρι υπήρξε μία δραματική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στον νομό Χανίων αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, με τη κατανάλωση αλκοόλ, το κακό οδόστρωμα και την έλλειψη οδηγικής παιδείας, να είναι οι βασικοί παράγοντες των τροχαίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων Αντώνης Κιοπές δήλωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι, όπως κατηγορούμε το νησί της Κρήτης. Φταίει και η οδική μας συμπεριφορά και ο τρόπος αντίληψης που έχουμε σχετικά. Σε αυτό συμβάλλουν πολλοί παράγοντες. Το πρώτο είναι η Παιδεία, είναι σημαντικότατο, δεύτερον το κακό οδόστρωμα και ενδεχομένως η ελλιπής αστυνόμευση λόγω της υποστελέχωσης ορισμένων τομέων. Αυτά τα τρία λοιπόν είναι που ουσιαστικά συνδράμουν σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Τα στελέχη του ΕΚΑΒ τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου και γι' αυτό το λόγο το ΕΚΑΒ Χανίων έχει ξεκινήσει δράσεις ενημέρωσης ώστε να υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με τα τροχαία και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής μέσα στα σχολεία από το δημοτικό ενώ τόνισαν ότι το ΕΚΑΒ είναι σε θέση να συνδράμει ώστε να υπάρχει ενημέρωση από την παιδική ηλικία για τη σωστή οδική συμπεριφορά και βοήθεια.

Πηγή: efsyn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews