ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/10/17

«Δώρον άδωρον» η δωρεά του ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου


Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τα δύο Πληρώματα Ασθενοφόρου που είναι σε ενεργό υπηρεσία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές βάρδιες!

«Δώρον άδωρον» η δωρεά του ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου
taxydromos.gr

«Δώρον άδωρον» το νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που χάρισε η ΕΒΟΛ στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, αφού ελλείψει οδηγών παραμένει καθηλωμένο στο προαύλιο της μονάδας. Αφού ξεπεράστηκαν (ύστερα από ένα δίμηνο που μεσολάβησε από τη δωρεά) όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τον Ιούλιο παραδόθηκε το νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, έκτοτε όμως ουδέν.

Παραμένει σταθμευμένο το Κέντρο Υγείας, καθώς για να κινηθεί θα πρέπει να εξασφαλιστεί και ένας επιπλέον οδηγός. Οι δύο οδηγοί που σήμερα ανήκουν στη δύναμη του Κ.Υ. της περιοχής, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τρεις βάρδιες του 24ωρου, πόσο μάλλον να δουλέψουν και στο δεύτερο ασθενοφόρο.

Από την έρευνα που μάλιστα έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, διαπιστώθηκε πως οι δύο οδηγοί που είναι εν ενεργεία σήμερα, προκειμένου να μη μένει ακάλυπτο το Κέντρο Υγείας τα Σαββατοκύριακα, μοιράζονται τις βάρδιες ώστε να εξυπηρετούνται τυχόν επείγοντα περιστατικά.

Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, αν προκύψει περιστατικό στην περιοχή, αυτό να εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο από τις μονάδες του ΕΚΑΒ Βόλου, όπως συνέβη και χθες, που για να γίνει διακομιδή από το Κ.Υ. Βελεστίνου στον Βόλο κλήθηκε μονάδα από τον Βόλο.

«Μέχρι πρότινος είχαμε το πρόβλημα με το μόνιμα χαλασμένο ασθενοφόρο. Λύθηκε το θέμα μέσα από τη σημαντική για εμάς δωρεά της ΕΒΟΛ ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, όμως για να μπορούν να γίνουν διακομιδές, χρειάζεται να προσληφθούν οδηγοί. Οι δύο που είναι σε ενεργό υπηρεσία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές βάρδιες και τα Σαββατοκύριακα, πόσο μάλλον να μπορέσουν να θέσουν σε κίνηση και τη νέα μονάδα», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, Γιάννης Γατής, ο οποίος εργάζεται στο Βελεστίνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το οργανόγραμμα, στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου θα έπρεπε να απασχολούνται έξι οδηγοί ασθενοφόρων. Τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια αυτό βέβαια αποτελεί ουτοπία, καθώς μόλις συνταξιοδοτήθηκαν 4 άτομα, απέμειναν δύο οδηγοί όλοι και όλοι για να εξυπηρετήσουν την κατάσταση, σε μία ακτίνα πολλών χιλιομέτρων των πρώην Δήμων Κάρλας και Βελεστίνου, που σήμερα απαρτίζουν τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Να αναφερθεί, τέλος, πως από τον περασμένο Μάιο η ΕΒΟΛ, διά του προέδρου της, Ν. Πρίντζο, στην εκδήλωση που έγινε για την παράδοση της δωρεάς, δεσμεύτηκε πως η τοπική γαλακτοβιομηχανία μπορεί να καλύψει για ένα χρόνο τις αποδοχές ενός οδηγού, αρκεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψή του από την 5η ΥΠΕ. Ο διοικητής Ν. Αντωνίου είχε εκφραστεί δημοσίως στην εκδήλωση θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μένει ωστόσο να διαφανεί στην πράξη πώς θα υλοποιηθεί αυτό, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία από την 5η ΥΠΕ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δημοσιεύτηκε 4/10/2017

Πηγή: taxydromos.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews