ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/10/17

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της καρδιάς από το ΕΚΑΒ σε Κεφαλλονιά και Αγρίνιο


Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς από το ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε Κεφαλλονιά και Αγρίνιο.


Ενημέρωση... ζωτικής σημασίας από το ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς! (εικόνες)
inkefalonia.gr

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση!  Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς (Restart a Heart Day) το ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς πραγματοποίησε ακριβώς έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο, δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4 ωρών με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε Αρχές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ενημερώσει για τις παρακάτω ενότητες: Βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτη, τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης, αντιμετώπιση πνιγμονής. Πραγματικά ήταν πολύ χρήσιμα όσα είπαν και έδειξαν η Βίκυ Κοκολίνη και η Μέλανη Τσέβη από το ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς.
Αρκετοί βρέθηκαν κατά την διάρκεια της επίδειξης πρώτων βοηθειών. Μακάρι να ήταν και ακόμα περισσότεροι και όσοι το παρακολουθούσαν. Δεν παύει ωστόσο να είναι μία σπουδαία κίνηση ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών στο ζήτημα της … επανεκκίνησης της καρδιάς. Γιώργος Χαλαβαζής   Πηγή: inkefalonia.gr


Αγρίνιο: Επίδειξη ΚΑΡΠΑ και ενημέρωση για τις Α'βοήθειες από το ΕΚΑΒ (φωτο)
agriniolike.gr

Σε εξέλιξη είναι αυτή την  ώρα η επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ενημέρωση των πολιτών από διασώστες του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς,στον πεζόδρομο Χ.Τρικούπη έξω από την είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου.


Όπως ανέφερε στο agriniolike.gr η εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ και της ALS( Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής – Advanced Life Support),Θεοδώρα Τσιώλη ,σήμερα οι διασώστες-εκπαιδευτές,βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες ,ενημερώνοντας τους πολίτες για το τι είναι η ανακοπή και πως γίνεται η ΚΑΡΠΑ ,ώστε να διατηρήσουν έναν ασθενή σε καλή κατάσταση ,να γίνει η επανεκκίνηση της καρδιάς και να επιστρέψει ο ασθενής στη φυσιολογική ζωή.


Περίπου 350.000 ανακοπές καταγράφονται το χρόνο στην Ευρώπη ,που σημαίνει 1000 θάνατοι την ημέρα.
Με την ΚΑΡΠΑ και τη χρήση αυτόματου απινιδωτή ,υπάρχουν πιθανότητες 60% να ζήσει ο ασθενής και να επανέλθει φυσιολογικά.Σκοπός είναι να διατηρηθεί ο εγκέφαλος οξυγωνομένος ,μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μια πολύ σημαντική επίδειξη και ενημέρωση καθώς καθημερινά τέτοια περιστατικά μπορεί να συμβούν σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε.Πηγή: agriniolike.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews