ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/10/17

«Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει»


Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews"Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει.
(Οδυσσέας Ελύτης)"

Στην περίπτωση απεργίας, στην έννοια της οποίας υπάγονται και οι στάσεις εργασίας, γίνεται περικοπή για κάθε µέρα, του 1/25 του µηνιαίου καθαρού µισθού (µετά την αφαίρεση των κρατήσεων, πλην φόρου και δανείων). Για τις στάσεις εργασίας θα περικόπτονται τόσα ωροµίσθια όσες είναι οι ώρες στάσης εργασίας.

Ένας υπάλληλος του ΕΚΑΒ που έχει ημερομίσθιο θεωρητικά 35 ευρώ με μια στάση εργασίας (τεσσάρων ωρών) θα έχει μείωση στο ημερομίσθιο του 50% (17.5€).

Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ αξιολογούν όσα συμβαίνουν στον χώρο της υγείας και κατ'επέκταση στην υπηρεσία τους ως μικρότερης αξίας από την μείωση ενός ημερομίσθιου τους όπως φαίνεται από την απαξιωτική στάση που επιδεικνύουν στις εκάστοτε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η οικονομική δυσχέρεια των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ βεβαίως δεν είναι αμελητέα και σίγουρα επηρεάζει την απόφαση των πληρωμάτων να δηλώνουν το ένα μετά το άλλο ότι δεν θα συμμετάσχουν σε μια στάση εργασίας, όμως τελικά αυτή η αντιμετώπιση των πραγμάτων διευκολύνει τους έχοντες την εξουσία να αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία για εμάς χωρίς εμάς.

Η επικείμενη κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος αλλά και του επιδόματος στολής θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το προσωπικό του ΕΚΑΒ καθώς η μέχρι τώρα παθητική του στάση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για οποιαδήποτε σκέψη θετικής έκβασης. Βέβαια αυτά τα δύο θέματα έχουν άμεσο χρηματικό αντίκτυπο στον εργαζόμενο του ΕΚΑΒ οπότε ίσως να μην ακούγεται τότε στον ασύρματο το καθόλου τιμητικό "κέντρο το Α (τάδε) θα δουλέψει κανονικά..."


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews