ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/10/17

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς από το ΕΚΑΒ σε Ρόδο και Κοζάνη


Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της καρδιάς από το ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε Ρόδο και Κοζάνη.

Μαθήματα ζωής από το ΕΚΑΒ στο κέντρο της πόλης
rodiaki.gr

«Μαθήματα ζωής» παρέδωσε χθες το ΕΚΑΒ της Ρόδου σε μία επιτυχημένη δράση που πραγματοποίησε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο τέτοιων δράσεων που έγιναν ανά τη χώρα με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς.


Αρκετός ήταν ο κόσμος που έκανε μία στάση στον πεζόδρομο της Πλαστήρα όπου και πήρε πολύτιμα μαθήματα από τους διασώστες που βρίσκονταν εκεί. Ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί τουρίστες, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και μικρά παιδιά.

Μιλώντας στη «Ρ», ο υπεύθυνος από το ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, δήλωσε: 

«Σε όλη την Ελλάδα το ΕΚΑΒ έχει ξεχυθεί στους δρόμους για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες, κατά τόπους». Σημειώνεται ότι, χθες, παράλληλα, διασώστες του ΕΚΑΒ μοίραζαν στους διερχόμενους και φυλλάδια με τα οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για την αξία της αναπνευστικής αναζωογόνησης, τη σωστή χρήση του ασθενοφόρου και κυρίως την πρόληψη.

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και εδώ στη Ρόδο ο κόσμος έχει δει την όλη δράση για την πρόληψη πάρα πολύ θετικά, και αυτό εκλαμβάνουν οι ίδιοι και από τις πολλές εκπαιδεύσεις που κάνουν σε διάφορους φορείς, σε συλλόγους και σε σχολεία,
Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου και προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει μέσα σ’ ένα χρόνο να εκπαιδεύσουν περί τα 600 άτομα στο νησί, καθηγητές, νηπιαγωγούς, αλλά πήγαν και σε ξενοδοχεία και το θετικό είναι ότι στα ξενοδοχεία που έχουν εκπαιδευτεί βλέπουν τη δραστική μείωση των περιστατικών που είχαμε.
«Θα συνεχίσουμε αυτή τη δραστηριότητα, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για πρώτες βοήθειες, είναι πάρα πολύ καλό να το γνωρίζουν όλοι γιατί όλοι μέσα στο σπίτια μας έχουμε μεγάλους ανθρώπους, παιδιά, άρα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωνόμαστε πάνω σ’ αυτά τα πράγματα», τόνισε ο κ. Τσιμπλέκας.

Για τα προβλήματα
Ερωτηθείς, σχετικά με τα προβλήματα της Υπηρεσίας, όπως είπε, αυτά ισχύουν πανελλαδικά και οι ίδιοι με τις δυνάμεις που έχουν προσπαθούν ν’ ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα, θεωρεί ότι το έχουν καταφέρει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό φαίνεται σε όλη την τοπική κοινωνία.
Αυτή την περίοδο εκείνο που θα ήθελαν είναι λίγη ακόμη ενίσχυση του προσωπικού και, μάλιστα, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας περιμένουν έξι άτομα με ένα πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επίσης, έχει προχωρήσει η συζήτηση που έχουν κάνει με την Περιφέρεια η οποία, όπως είπε, είναι πολύ ευαισθητοποιημένη και έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ένα μνημόνιο συνεργασίας που θα αφορά στο ΕΚΑΒ και με αυτό ευελπιστούν ότι η υπηρεσία θα ενισχυθεί με δώδεκα άτομα τα οποία θα μοιράσουν στο νησί και θα είναι ένα διετές πρόγραμμα-αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Όσο αφορά στα ασθενοφόρα, ήδη έχει ξεκινήσει καινούργια παραγγελία, πάλι μέσω της Περιφέρειας, ενώ υπάρχει και δέσμευση από το ΕΚΑΒ ότι η Υπηρεσία της Ρόδου θα ενισχυθεί και με ασθενοφόρα την τρέχουσα περίοδο.
Πηγή: rodiaki.grΚΟΖΑΝΗ - Εκπαιδευτική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Καρδιάς από το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας
tragikogreece.blogspot.gr

Εκπαιδευτική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Καρδιάς, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 16/10, το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς. Η διεύθυνση του ΈΚΑΒ δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά σε αίτημα του ΑΗΣ Καρδιάς, για σχετική εκπαίδευση του προσωπικού του, με κλιμάκιο εκπαιδευτών πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη εκπαίδευση εργαζομένων ΔΕΗ με θέμα: «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου απινιδωτή».


Θανάσης ΤέγοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews