ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/10/17

«Πολιτικό το ζήτημα με το ΕΚΑΒ»


Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

«Πολιτικό το ζήτημα με το ΕΚΑΒ»
 eleftheria.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΚΑΙ Τ. Ε. ΚΚΕ

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης, πραγματοποίησε περιοδεία στο ΕΚΑΒ Λάρισας και είχε συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο βουλευτής στην κουβέντα με τους εργαζόμενους τόνισε ότι το ζήτημα και του ΕΚΑΒ είναι πολιτικό, έχει σχέση με την πολιτική που ακολουθεί και στον τομέα αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Έτσι μπροστά στο να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι να προχωρήσει η 3η αξιολόγηση για να ενισχυθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, αναιρούνται και θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού, όπως της Υγείας. Χαρακτήρισε ακόμη απαράδεκτο να στηρίζεται η βελτίωση της λειτουργίας σε «δωρεές» από τον Νιάρχο, και τον κάθε εφοπλιστή, ή επιχειρηματία, απ’ όλους αυτούς δηλαδή που από την υπεραξία και την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την στήριξη των κυβερνήσεων, πετάνε μερικά ψιχουλάκια για να βγάζουν «λάδι» το σύστημα τους.

Στη συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα και οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ. Ανάμεσα στα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου είναι: οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, η επείγουσα ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων που όπως επισήμαναν έχουν «τερματίσει» ως οχήματα, η αύξηση του ετήσιου ορίου των εκτός έδρας, η καταβολή δεδουλευμένων, η στελέχωση νέων Βάσεων με το απαραίτητο προσωπικό, ένταξη της ειδικότητας διασωστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κανονισμός μεταθέσεων, υγιεινή και ασφάλεια και καθαριότητα κτιρίου ΕΚΑΒ Λάρισας και Τομέων. Η αντιπροσωπεία και ο βουλευτής επισήμαναν τις σοβαρές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που υλοποιώντας την πολιτική Ε.Ε. βιομηχάνων κάθε χρόνο αυξάνουν τις περικοπές στην υγεία, η κατάσταση που επικρατεί και στο χώρο του ΕΚΑΒ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους εκεί. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να αντιτάξουν το δικό τους σχέδιο αντεπίθεσης με οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο, ενάντια σε νέα και παλιά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθεί άμεσα επερώτηση στη Βουλή για τα οξυμένα προβλήματα απαιτώντας λύσεις.

Πηγή: eleftheria.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews