ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/11/17

Κώστας Μπαργιώτας: Πότε θα λειτουργήσει το συντονιστικό κέντρο του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112»;


Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η σχετική σύμβαση για την δημιουργία του νέου Κέντρου για την υποστήριξη της λειτουργίας του «112»  με δυνατότητες γεωεντοπισμού και μαζικής ενημέρωσης πολιτών και φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είχε τεθεί μέχρι πρόσφατα (26/9/2017) σε αναστολή!, προκειμένου να ολοκληρωθούν διάφορες προαπαιτούμενες εργασίες, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Αν. Υπουργού Εσωτερικών κου Ν. Τόσκα σε ανάλογη ερώτηση (21/10/2017).

«Πότε θα λειτουργήσει το συντονιστικό κέντρο του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112»;»
ifarsala.gr

Το «112» καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης. Ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1991 και χρησιμοποιείται για δωρεάν, άμεση επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, ΕΚΑΒ, πυροσβεστική). Λειτουργεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική. Σε κάθε χώρα της ΕΕ το «112» λειτουργεί µε βάση τα εθνικά δεδομένά.

Για παράδειγμα, στη Βουλγαρία το «112» είναι ο μοναδικός αριθμός επειγόντων που καλύπτει και τις τρεις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία). Στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί παράλληλα µε τον εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών για ποιο λόγο δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το συντονιστικό κέντρο του «112» και πότε προβλέπεται να γίνει αυτό. Ζητά, επίσης, να κατατεθούν τα στατιστικά στοιχεία του ελληνικού τηλεφωνικού κέντρου «112» από το 2010 μέχρι σήμερα.


Πηγή: ifarsala.gr

Δείτε τι απάντησε ο αρμόδιος Αν. Υπουργός Εσωτερικών κος Ν. Τόσκας σε ανάλογη ερώτηση (21/10/2017).Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews