ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/11/17

Χωρίς καθαριότητα εδώ και 1,5 χρόνο το ΕΚΑΒ Λάρισας


Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας
Χωρίς καθαριότητα εδώ και 1,5 χρόνο το ΕΚΑΒ Λάρισας

protothema.gr 

Από τον Μάιο του 2016

Kατερίνα Φάκα20/11/2017

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις

Στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στηρίζεται η καθαριότητα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στους τομείς Τρικάλων, Λάρισας και Βόλου. Από τον Μάιο του 2016 που έληξαν οι συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες το υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε σε διαγωνισμό με αποτέλεσμα να στεγάζονται σε χώρο που δεν τηρεί τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας.


Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας,

«Από τον Μάιο του 2016 το κτίριο δεν καθαρίζεται. Το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις γιατί όπως καταλαβαίνεται κυκλοφορούν καθημερινά διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί, διασώστες, πλήρωμα ασθενοφόρων που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και τραυματίες. Μόνο τις σακούλες από τα καλαθάκια έρχεται μια κυρία από το νοσοκομείο και τις αλλάζει. Εμείς σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε τα γραφεία, τα WC και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου».

Οι εργαζόμενοι έχουν αναφέρει επανειλημμένα το γεγονός αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. «Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι πως θα προσλάβουν προσωπικό μέσω μιας εταιρείας που απασχολεί μακροχρόνια άνεργους. Θα ξεκινήσει η διαδικασία το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μην σκοντάψει κάπου», προσθέτει ο κ. Γούλας.

Εκτός πάντως από την καθαριότητα, οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και η επείγουσα ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων που έχουν «τερματίσει» ως οχήματα είναι δύο εξίσου σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Πηγή: protothema.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews