ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/17

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 28/11/2017


Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου,  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη
Θέμα 1ο: Ιστοσελίδα σωματείου
Απόφαση
Ανανέωση της δέσμευσης του ονόματος και της φιλοξενίας του διαδικτυακού τόπου για 2 έτη καθώς και αναβάθμιση της ιστοσελίδας.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 2ο: Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Απόφαση
Η εκδήλωση ορίζεται για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών που θα παραστούν στην εκδήλωση, στα παιδιά των εργαζομένων που θα εργάζονται εκείνα την ημέρα (Π-Α) καθώς και στην περιφέρεια (τομείς ΕΚΑΒ).
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 3ο: Ιατρείο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ
Απόφαση
Είναι αναγκαία η επάνδρωση του ιατρείου με έναν σύγχρονο καρδιογράφο και όλα τα αναλώσιμα προς όφελος των εργαζομένων. Σε συνεργασία με τους ιατρούς του ΕΚΑΒ προτείνεται ο ετήσιος έλεγχος στους εργαζόμενους και στα συμβαλλόμενα μέλη. Να αναζητηθεί νέος χώρος που θα καλύπτει τις ανάγκες.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 4ο: Σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών
Απόφαση
Ανανέωση της σύμβασης για ένα έτος.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 5ο: Δαπάνη για την προμήθεια στολής για τους νεοπροσληφθέντες Διασώστες/Πληρώματα Ασθενοφόρου
Απόφαση
Να σταλεί έγγραφο στην διοίκηση για την άμεση αποδέσμευση της σχετικής δαπάνης.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 6ο: Σύσταση εκπαιδευτικής ομάδας
Απόφαση
Προτείνεται η σύσταση εκπαιδευτικής ομάδας του σωματείου με σκοπό την βασική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε τομείς του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια και σε ομάδες πληθυσμού. Σύσταση επιτροπής με πρόταση των παρατάξεων για την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.  Διευκρινίζεται ότι η παραπάνω δραστηριότητα θα καλύπτεται από το σωματείο, δεν θα δίνεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης και δεν θα έχει καμία επιβάρυνση σε κανέναν εργαζόμενο και πολίτη. Το σωματείο θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 7ο: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ
Απόφαση
Αιτήματα τα οποία θα αναλυθούν σε σχετικό υπόμνημα: 1) Οργανισμός, 2) Ένταξη των υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ στα ΒΑΕ, 3) Δαπάνη για την προμήθεια στολής έτους 2018 4) Δαπάνη για την προμήθεια στολής για τους νεοπροσληφθέντες Διασώστες/Πληρώματα Ασθενοφόρου, 5) Σύμβαση με Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και στις δύο ειδικότητες καθώς και ψυχολόγου, 6) Πρόσθεση ειδικού ασφαλίστρου στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ασθενοφόρων, 7) Σύσταση γραφείου Απολύμανσης και πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού 8) Προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και μη πιστοποιημένων διασωστών (ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΑΕΜΥ Α.Ε), 9)  Έκδοση νέας προκήρυξης για 200 Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου εντός του 2018 προκειμένου να συνεχιστεί  η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για να διασφαλιστεί ο εθνικός μας ρόλος, 10) Αύξηση ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων του προσωπικού ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου και Ιατρών του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι ήδη εξαιρείται από το ανώτατο όριο των 60 εκτός έδρας κατά έτος , το μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος κος Μ. Μυλωνάς με σχετική έγκριση κατά εντολή του υπουργού υγείας, 11) ΤΕΠ Νοσοκομείων, 12) Λειτουργία ταχύρυθμου ΙΕΚ ΕΚΑΒ, 13) Μοριοδότηση εσωτερικών μετακινήσεων στο ΕΚΑΒ Αθήνας, 14) Κανονισμός Μεταθέσεων-Προεδρικό Διάταγμα.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 8ο: Ετήσια Χοροεσπερίδα
Απόφαση
Σύσταση επιτροπής για την διοργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 9ο: Κινητοποιήσεις
Απόφαση
Α) Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 14/12/2017
Β) Συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 19/12/2017 για την ένταξη στα ΒΑΕ και την συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 10ο: Επιστολή στον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη
Απόφαση
Να σταλεί επιστολή στον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη με τα αιτήματα μας προκειμένου να οριστεί συνάντηση.
Ομόφωνη απόφαση


Επιμέλεια θέματος:
Κιτσόπουλος Αλέξιος

Γ. Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews