ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/11/17

Εκπαιδευτική δράση από διασώστες του ΕΚΑΒ στο 56ο Νηπιαγωγείο Λάρισας


Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Το ασθενοφόρο στο σχολείο μας
blogs.sch.gr

Εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε στο 56ο Νηπιαγωγείο Λάρισας όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους διασώστες του ΕΚΑΒ κ. Πατσιά Νικόλαο, πατέρα της μαθήτριά μας Δωροθέας και κ. Μιχαλοπούλου Δήμητρα στο σχολείο μας. Οι διασώστες μας ενημέρωσαν για  τα ατυχήματα, την πρόληψη αυτών και την παροχή πρώτων βοηθειών. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν και άκουσαν και ιδιαίτερα με την γνωριμία τους με το ασθενοφόρο.


Οι μικροί μαθητές ακούν με προσοχή την διασώστη και μαθαίνουν ότι το 166 είναι ο αριθμός που καλούμε όταν έχουμε μεγάλη ανάγκη και χρειαζόμαστε ασθενοφόρο.

Τα παιδιά δέχονται με χαρά να φορέσουν γάντια, μάσκες και επίδεσμο στο χέρι τους αφού πρώτα μαθαίνουν την χρησιμότητά τους.Η χαρά τους είναι μεγάλη όταν βλέπουν στον αύλειο χώρο του σχολείου το ασθενοφόρο και έχουν την ευκαιρία να το εξερευνήσουν και να ρωτήσουν ότι τους απασχολεί. Μαθαίνουν επίσης ότι πάντα δίνουμε προτεραιότητα στο ασθενοφόρο που κινείται στο δρόμο και μεταφέρει ασθενή.  Με ενθουσιασμό ακούνε την σειρήνα και βλέπουν το φάρο να αναβοσβήνει.


Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΑΒ για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και ιδιαίτερα τους διασώστες κ. Πατσιά και κ. Μιχαλοπούλου για τις πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες που μετέδωσαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Πηγή: blogs.sch.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews