ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/17

ΠΟΕΔΗΝ: Το Καραβάνι της Υγείας στη Νάουσα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017


Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8:30ΠΜ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Στελέχωση σε γιατρούς κάτω των ορίων ασφαλείας
Χωρίς Αξονικό και Ακτινολογικό μηχάνημα
Test κοπώσεως παλαιό, έτοιμο να καταρρεύσει

Το Καραβάνι της Υγείας θα βρίσκεται στη Νάουσα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.
Θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Πορεία Σωτηρίας του Νοσοκομείου της Νάουσας και όλων των Περιφερειακών Νοσοκομείων της χώρας.
Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο συρρίκνωσης πολλών Περιφερειακών Νοσοκομείων που απώλεσαν την Νομική αυτοτέλεια, με την αποψίλωση από Γιατρούς, Νοσηλευτές και ιατρικά μηχανήματα. Η κυβέρνηση θέλει να τα μετατρέψει σε Κέντρα Υγείας.
Τα Περιφερειακά Νοσοκομεία εφημερεύουν καθημερινά χωρίς βασικές ειδικότητες Ιατρών, χωρίς να διαθέτουν ιατρικά μηχανήματα για διάγνωση και θεραπεία. 40 Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Αξονικό Τομογράφο. Έκτακτα περιστατικά γίνονται μπαλάκι από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Διακομίζονται σε τρία και τέσσερα Νοσοκομεία προκειμένου να βρουν γιατρό, στελεχωμένες κλινικές με επαρκή αριθμό Ιατρών και Νοσηλευτών, Αξονικό τομογράφο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υγείας τους. Χάνεται πολύτιμος χρόνος και κινδυνεύει η ζωή τους.
Η κυβέρνηση προωθεί Νομοσχέδιο ενοποίησης – συγχώνευσης – κατάργησης κλινικών άνω 40 Περιφερειακών Νοσοκομείων που έχουν απολέσει την νομική τους αυτοτέλεια. Ένα εξ αυτών είναι και το Νοσοκομείο Νάουσας.
Γι’ αυτό το Καραβάνι της Υγείας θα περάσει από την Νάουσα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ
Το Νοσοκομείο της Νάουσας εφημερεύει όλες τις ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο. Δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο.
Πως γίνεται η διάγνωση των έκτακτων περιστατικών τα οποία προσέρχονται στο Νοσοκομείο, που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή και χρειάζονται άμεσα χειρουργείο; Το Ακτινολογικό μηχάνημα είναι χαλασμένο. Οι ακτινογραφίες γίνονται στο μηχάνημα της Πυελογραφίας. Ως εκ τούτω έπαψαν να γίνονται πια πυελογραφίες!!!
Το test κοπώσεως είναι πανάρχαιο. Ανεβαίνουν οι Ασθενείς και τρέμουν γιατροί και χειριστές μην σπάσει και πέσουν κάτω και τραυματιστούν.
Τραγικές είναι οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.
Παθολογική Κλινική 23 κλινών πληρότητα 80% σε Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Υπάρχει μόνο ένας Παθολόγος. Τέσσερις οργανικές θέσεις είναι κενές. Πως είναι δυνατόν ένας γιατρός να προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες στην κλινική και το ΤΕΠ;
Χειρουργική κλινική 24 κλινών. Πληρότητα 100%: Υπηρετούν 3 Χειρουργοί Γιατροί. Τον Δεκέμβριο συνταξιοδοτείται ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής. Θα μείνουν 2 Χειρουργοί και 2 Επικουρικοί.
Ορθοπεδική κλινική 30 κλινών. Πληρότητα 100%: Υπηρετούν 2 μόνιμοι ιατροί ορθοπεδικοί και 2 Επικουρικοί
Καρδιολογική κλινική 11 κλινών. Πληρότητα 100%: Υπάρχουν 2 μόνιμοι Καρδιολόγοι και ένας Επικουρικός.
Μαιευτική Κλινική 14 κλινών. ΚΛΕΙΣΤΗ... Πάντα ήταν πλήρης: Δεν λειτουργεί τα πέντε τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης Ιατρών. Υπάρχει μόνο 1 Γιατρός Γυναικολόγος.
Οφθαλμολογική κλινική 7 κλινών. Πληρότητα 100%: Υπάρχει μόνο 1 Οφθαλμίατρος μόνιμος και ένας Επικουρικός.
ΩΡΛ 5 κλινών. Ένας ιατρός ΩΡΛ που κάνει εφημερίες σε άλλο Νοσοκομείο.

Μεγάλη είναι η έλλειψη Ειδικευόμενων Ιατρών. Υπάρχει μόνο ένας στην Χειρουργική και δύο στην Παθολογική (ο ένας σε δύο μήνες φεύγει).

Δεν λειτουργεί το τοπικό Ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση της περιοχής.

Γίνονται μόνο ψεύτικες αναρτήσεις ότι προσλαμβάνονται γιατροί για να παραπλανιέται ο λαός ότι όλα λειτουργούν σωστά!!!

Το Καραβάνι της Υγείας θα βρίσκεται στη Νάουσα την Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017. Η Πορεία Σωτηρίας του Νοσοκομείου όπως και όλων των Περιφερειακών Νοσοκομείων θα εκκινήσει από το Νοσοκομείο της Νάουσας 08:30π.μ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή:poedhn.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews