ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/11/17

Επιτυχής η κάλυψη από το ΕΚΑΒ του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθηνών


Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, κατά την πραγματοποίηση του Μαραθωνίου Αθηνών, του Αυθεντικού, παρείχε έναν πλήρη και άρτιο επιχειρησιακό σχεδιασμό υψηλού επιπέδου υπηρεσιών παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους δρομείς που συμμετείχαν στην κλασική διαδρομή αλλά και στους δρόμους των 5.000 και 10.000 μέτρων.Από το πρωί της Κυριακής μεγάλη δύναμη του ΕΚΑΒ, εκτός των μονάδων που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αττική, βρισκόταν σε πλήρη διάταξη κατά μήκος των 42.195 μέτρων της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου αλλά και στην εκκίνηση και τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Συγκεκριμένα, βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού στην εκκίνηση του Μαραθωνίου Αθηνών, του Αυθεντικού, υπήρχαν κινητές μονάδες αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με Ιατρούς και Διασώστες.

Παράλληλα κατά μήκος όλης της διαδρομής ήταν ανεπτυγμένα ασθενοφόρα, κινητές μονάδες και οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ (Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης) που κινούνταν διαρκώς προκειμένου να καλύψουν τυχόν έκτακτα περιστατικά. Εκτός των προαναφερόμενων δυνάμεων ήταν ακόμη διαθέσιμα ειδικά οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών. Υπό την ευθύνη του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ ήταν και ο πλήρης συντονισμός Ιατρείων αλλά και αυτόνομων Ιατρικών Σταθμών συνδυαστικά με την φυσική παρουσία  στελεχών του όπως Ιατρών, Διασωστών και Νοσηλευτών.

Οι διασώστες του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ


Μερικοί από τους πραγματικούς αφανείς ήρωες του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2017! Πολλές μέρες δουλειάς για την προετοιμασία των ιατρείων και όλου του εξοπλισμού.


Φωτογραφίες Facebook demetrios g. pyrros, Isidora Karoutsou
"Athens Marathon .The Authentic "
Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό.
Επιμέλεια Christos Papalouizos.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews