ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/11/17

Τα τερτίπια, η δήθεν κανονικότητα και οι νέου τύπου συμβάσεις – μιας χρήσεως -στη δημόσια υγεία


Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τα τερτίπια, η δήθεν κανονικότητα και οι νέου τύπου συμβάσεις – μιας χρήσεως -στη δημόσια υγεία
healthweb.gr

Η δημόσια υγεία στο απόσπασμα. Οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται στον αέρα στις δομές υγείας και αυτό γιατί δεν γίνονται πλέον προσλήψεις και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με … τερτίπια προσπαθεί να δείξει ότι στηρίζει το Ε.Σ.Υ είτε με επικουρικούς γιατρούς, είτε μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), όπως στο νοσοκομείο Σαντορίνης όπου οι 150 εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία και πρόσφατα τους ανακοινώθηκε ότι λήγει – τέλη Μαΐου – η σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ)  που έχουν υπογράψει.

Πρόκειται για μια ΔΕΚΟ που τελεί υπό την εποπτεία του αστικού κράτους, η οποία ασκείται από διυπουργική επιτροπή και τον υπουργό Υγείας. Και πρόκειται για ιατρικό και νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Το εξωφρενικό είναι ότι αν και οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες – αντιμετωπίζονται ως έκτακτο προσωπικό από την ΑΕΜΥ ΑΕ.

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Ο σύλλογος εργαζομένων που έχει συσταθεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, -το οποίο θυμίζουμε ότι είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός – ζητεί συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΜΥ ΑΕ. για το φλέγον ζήτημα των συμβάσεων αλλά όπως μαθαίνει το www.healthweb.gr δεν έχει δοθεί ακόμη ραντεβού. Για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία του σωματείου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος όμως δεν τους έδωσε καμία απολύτως δέσμευση.

Δημοσιεύτηκε 20/11/2017

Πηγή: healthweb.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews