ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/11/17

Εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες από το ΕΚΑΒ στον Δήμο Λάρισας


Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017
EKABNews

Εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες
eleftheria.gr

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Λάρισας, ο Τομέας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και τα ΚΑΠΗ, διοργάνωσαν από κοινού σεμινάριο στο Α’ ΚΑΠΗ με θέμα «Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις τραυματισμών ή επειγόντων παθολογικών περιστατικών, μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Η ενημέρωση περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση και επίδειξη με προπλάσματα και ειδικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει μαζί με τους ειδικούς στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως: καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, τραύματα, πνιγμονή, θέση ανάνηψης, κλήση των υπηρεσιών υγείας κλπ.

Στο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, συμμετείχαν ο υπεύθυνος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας Ξενοφών Λέτσας και ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας Δήμου Λαρισαίων Θεόδωρος Κυρόπουλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα ΚΑΠΗ Κων. Τσαούσης, και ο πρόεδρος του 3ου δημοτικού διαμερίσματος Κων. Ζέβλας.

Πηγή: eleftheria.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews