ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/11/17

Κινητοποιήσεις από το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Σερρών «Η ΕΝΩΣΗ»


Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Εξώδικη Δήλωση – Γνωστοποίηση για ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση για την μη καταβολή των Εκτός Έδρας αποζημιώσεων


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του Σωματείου εργαζομένων με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΕΡΡΩΝ Η ΕΝΩΣΗ», που εδρεύει στις Σέρρες, οδός Ιπποκράτους αριθμ. 1- όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το Νόμο, ΑΦΜ 997657463.

ΠΡΟΣ
1. Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, Τέρμα οδού Υγείας, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο.
2. κ. Αναπληρωτή ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ, κάτοικο Αθήνας, οδός Αριστοτέλους 17.
3. κα ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κα ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, κάτοικο Αθήνας.
4. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ, κάτοικο Αθήνας, οδός Νίκης 5-7.
5. Το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στην ΚΑΒΑΛΑ, όπως εκπροσωπείται Νόμιμα από το Διευθυντή του.

Δυνάμει της από 31-10-2017 ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σωματείου Εργαζομένων με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΣΕΡΡΩΝ Η ΕΝΩΣΗ», ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 20-11-2017 προκηρύσσουμε, ως ηπιότερο μέτρο πίεσης, την κινητοποίηση με την εξής μορφή, ΗΤΟΙ:

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
[ενδεικτικά αναφέρουμε εξιτήρια, επανεξετάσεις, εκπαιδεύσεις, καλύψεις κλπ]

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ:

1.- ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΗΛΘΕ ΑΠΡΑΚΤΗ η προθεσμία που έταξε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ δεν προβήκατε, ως οφείλατε, σε ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.
Ως γνωστό, ΟΦΕΙΛΑΤΕ, δυνάμει του με αριθμό πρωτ. ΔΟΜ/Φ. 20/οικ. 33324/29-12-2016β Εγγράφου της ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ως την 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 να ολοκληρώσετε την Τροποποίηση του υπάρχοντος / αναχρονιστικού ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, παρόλα αυτά – για ανεξήγητους λόγους- δεν προβήκατε σε καμία δέουσα ενέργεια.

2.- ΔΙΟΤΙ, μολονότι, με το άρθρο 6 παρ.3 του Π.Δ. 62/2007 (ΦΕΚ Α΄ 70) ορίζονται τα Επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων διπλώματος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Διασώστης−Πλήρωμα Ασθενοφόρου», στον ισχύοντα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΔΕΝ υπάρχει καμία πρόβλεψη, ούτε κατοχύρωση της ειδικότητας “ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ- ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ”

3.- ΔΙΟΤΙ εμμένετε να χρησιμοποιείτε για την παροχή επείγουσας ΠΡΟ-νοσοκομειακής Φροντίδας ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ/ ΑΠΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, το οποίο στερείται της ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ- ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ, με αναγκαία συνέπεια να τίθενται σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές.
Μολονότι τα Νοσοκομεία διαθέτουν οδηγούς, που είναι ενταγμένοι στο ΕΚΑΒ, με σκοπό να πραγματοποιούν επανεξετάσεις, εξιτήρια κλπ ΔΕΝ αξιοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς. Αντιθέτως χρησιμοποιούνται επαγγελματίες υγείας διασώστες για δευτερογενείς – μη επείγουσες διακομιδές.

4.- Δεν υπάρχει ασφάλεια και υγιεινή, ούτε καθαριότητα στο κτίριο, ούτε απολυμαίνονται τα ασθενοφόρα.

ΡΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

1.- Η πρόοδος της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που τυχόν γίνουν με τη Διοίκηση ή τη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ, παρουσία του δευτεροβαθμίου συνδικαλιστικού μας οργάνου.

2.- Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των περιστατικών αιμοκαθαρώμενων.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς ους απευθύνεται, προς γνώση, συμμόρφωση και για τις νόμιμες συνέπειες, το δε δικαστικό επιμελητή καλούμενο να αντιγράψει ολόκληρη την εξώδικη δήλωση στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Θεσσαλονίκη, 13-11-2017

Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΟΛΓΑ ΒΛΟΝΤΖΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β Σερρών «Η ΕΝΩΣΗ»
Σέρρες 15/11/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα δάκρυα της Διεύθυνσης έχουν φτάσει μέχρι τον δρόμο από την στενοχώρια της για τα απλήρωτα εκτός έδρας δύο (2) ετών.
Καλά θα κάνει η Διεύθυνση αντί να εκφράζει την αγωνία της για τα απλήρωτα εκτός έδρας, να ελέγχει τα λάθη που γίνονται στα φύλλα πορείας και να μην πηγαινοέρχονται ασκόπως για υπογραφή αφού υπάρχουν τόσα λάθη.
Υπενθυμίζουμε ότι μόνο ο τομέας μας (Παράρτημα Καβάλας-τομέας Σερρών) είναι απλήρωτος.
Θα έπρεπε τουλάχιστον η Διεύθυνση να ζητήσει μία συγγνώμη από τους εργαζόμενους.
Δεν θέλουμε άλλα δάκρυα.


Πηγή: Facebook Σωματείο Εργαζομένων Εκάβ Σερρών

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews