ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/11/17

Μόνοι τους καθαρίζουν το χώρο του ΕΚΑΒ Βόλου οι εργαζόμενοι - Με δικά τους χρήματα αγοράζουν τα υλικά καθαρισμού!


Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Χωρίς καθαριότητα μετά το ΕΚΑΒ Λάρισας και το ΕΚΑΒ Βόλου!

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης

Μόνοι τους καθαρίζουν το χώρο του ΕΚΑΒ Βόλου οι εργαζόμενοι
magnesianews.gr

Από τις αρχές του χρόνου που έληξε η σύμβαση με ιδιωτική εταιρία

Την υπόθεση καθαριότητας των χώρων του ΕΚΑΒ Βόλου, έχουν αναλάβει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, που πολλές φορές καλούνται να αγοράζουν καθαριστικά με χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι, καθώς η υπηρεσία… χορήγησε μόλις τρεις φορές υλικά για το σκοπό αυτό.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία από τις αρχές του 2017, έχει μείνει χωρίς καθαρίστριες, καθώς έληξε η σύμβαση που είχε γίνει με ιδιωτικές εταιρίες και έκτοτε δεν ανανεώθηκε ξανά. Σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη, το υπουργείο έκανε προσπάθεια να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρίες από τις υπηρεσίες καθαριότητες, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να μπορούν να εργαστούν στο Δημόσιο. «Λόγω αυτής της εξέλιξης «πάγωσε» κάθε σύμβαση με ιδιώτη, με αποτέλεσμα η καθαριότητα στο ΕΚΑΒ Βόλου, που στεγάζεται σε χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, να γίνεται από τους εργαζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι καλούνται να καθαρίσουν καθημερινά σχεδόν τους χώρους που στεγάζεται η υπηρεσία, με υλικά που τους χορηγεί η υπηρεσία ή τα αγοράζουν μόνοι τους, όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα των γραφείων και χώρων του κτιρίου, όπως και WC. Μετά από ενέργειες της διευθύντριας Θεσσαλίας του ΕΚΑΒ, μέχρι σήμερα η υπηρεσία έχει προμηθεύσει το ΕΚΑΒ Βόλου με υλικά καθαρισμού τρεις φορές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για αγορά μιας χλωρίνης ή άλλων απαραίτητων για την καθαριότητα υλικών, επισήμανε ο Παν. Δαρειώτης.

Δημοσιεύτηκε 21/11/2017

Πηγή: magnesianews.gr

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας Παναγιώτης Δαρειώτης

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews