ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/11/17

Σταθμούς ΕΚΑΒ σε απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας προτείνει ξανά ο Παπαηλιού!

Ο Βουλευτής Αρκαδίας κος Γιώργος Παπαηλιού με τον Δ/ντη ΕΚΑΒ -10 (Παράρτημα Τρίπολης) κο Σταμάτη Μπακόπουλο

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Σταθμούς ΕΚΑΒ σε απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας προτείνει ξανά ο Παπαηλιού
kalimera-arkadia.gr

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 27.10.2017, επισκέφθηκε το Παράρτημα του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε, ενημερώθηκε και είχε διαλογική συζήτηση με το διευθυντή και το προσωπικό: 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού υπογράμμισε ότι το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Παρά δε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, ανταποκρίνεται στην αποστολή του.

Ο διευθυντής του παραρτήματος του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεδομένου μάλιστα  ότι (το συγκεκριμένο παράρτημα) καλύπτει ολόκληρη τη διοικητική Πελοπόννησο (πλην Κορινθίας).   

Ειδικότερα ανέφεραν, ότι χρειάζονται γιατρούς, περισσότερους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων και εκσυγχρονισμό του στόλου (των ασθενοφόρων) με περισσότερα νέα ασθενοφόρα, τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής. Πρόσθεσαν δε, ότι τα δύο ασθενοφόρα που αποτελούν αντικείμενο δωρεάς, δεν έχουν ακόμη παραληφθεί. 

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, αφού επεσήμανε τις δημοσιονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, ανέφερε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα τα υπαρκτά προβλήματα.

Επιπλέον ανέφερε, ότι είναι αναγκαίοι ο συντονισμός και η συνέργεια του ΕΚΑΒ κυρίως με τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, που βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και είναι υποστελεχωμένα από πλευράς οδηγών ασθενοφόρων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Παπαηλιού υπενθύμισε, ότι έχει προτείνει την ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε θέσεις που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από τα Κέντρα Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και πάντως τη δημιουργία κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Η πρόταση, στην οποία ο Γιώργος Παπαηλιού επιμένει και την επαναφέρει, δεν έχει απορριφθεί, όμως συνδέεται με παραμέτρους (οικονομική, πρόσληψη ή μετακίνηση προσωπικού) που πρέπει να αντιμετωπισθούν.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews