ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/11/17

Γ. Μαρίνης: «Πυροτέχνημα οι αεροδιακομιδές ασθενών στη Χαλκιδική-Προσλαμβάνονται υδραυλικοί και κομμώτριες για διασώστες»


Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείου ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Γιώργος Μαρίνης

Γ. Μαρίνης (εργαζ. ΕΚΑΒ): “Πυροτέχνημα οι αεροδιακομιδές ασθενών στη Χαλκιδική-Προσλαμβάνονται υδραυλικοί και κομμώτριες για διασώστες”
alpha965.gr

Το ασθενοφόρο λείπει από τη Χαλκιδική, το ελικόπτερο ήτανε πυροτέχνημα” υποστηρίζει μέσω του Alpha 96,5 ο εκπρόσωπος Τύπου και ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Μαρίνης, μετά τη διακοπή από 1η  Νοεμβρίου των αεροδιακομιδών ασθενών με το ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

“Αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα σταματήσει. Ήτανε μόνο για την περίοδο την τουριστική” εξηγεί ο ίδιος και τονίζει πως οι ανάγκες και τα προβλήματα θα συνεχιστούν και τη χειμερινή περίοδο. Ειδικότερα, το ελικόπτερο της πυροσβεστικής εξυπηρετούσε περιστατικά ασθενών και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως στο Κιλκίς, με τον κ. Μαρίνη να επισημαίνει πως εκεί “είναι λίγα τα ασθενοφόρα. Είχανε φροντίσει οι τοπικοί παράγοντες εκεί να χρησιμοποιούν τα ασθενοφόρα για δευτερογενείς διακομιδές με αποτέλεσμα να είχανε χαθεί ζωές σε επείγοντα περιστατικά 45χρονων από ανακοπή καρδιάς και κάποια στιγμή έδωσε τη συνδρομή του εκεί το ελικόπτερο”, αλλά προσθέτει ο ίδιος “αυτά εδώ μάλλον ήταν περισσότερο κινήσεις εντυπωσιασμού, παρά υπήρχε κάποια ουσία στο όλο εγχείρημα”.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει ο κ. Μαρίνης, “χρόνια τώρα μας λείπει 33%-35% προσωπικό. Συνέχεια αυτό το ποσοστό ανεβαίνει. Αφήστε που το 40% περίπου είναι 55 χρονών αυτή τη στιγμή. Άρχισαν οι ηλικίες που παίρνουμε ως ασθενείς να είναι μικρότεροι από την ηλικία μας.”

Ακόμη, “υδραυλικοί, κομμώτριες, διάφοροι” προσλαμβάνονται σαν διασώστες μέσω των οκτάμηνων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, όπως επισημαίνει ο κ. Μαρίνης και τονίζει πως αυτή η λογική των προσλήψεων μη διασωστών στο ΕΚΑΒ “το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει είναι προβλήματα. Ακούγεται το διασώστης, αλλά μόνο διασώστης δεν είναι αυτός που εμπλέκεται σε διάφορα. Φανταστείτε να έχει κάποιος της ζωή κάποιου ανθρώπου στα χέρια του και να είναι αυτός που τα ‘χει χάσει πρώτος.”

Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη


Πηγή: alpha965.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Αυτά γίνονται μόνο στην ελλαδα που ειναι στην Ευρώπη,ντροπή τους σε αυτούς που τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Αλλα όταν θα έρθει η ωρα και χρειαστεί ο βαφτισμένος διασωστης να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε ενα επείγον τότε να δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί που τα μαγειρεύουνε.και ένας τεράστιος αριθμός διασωστών ειναι αδιόριστοι κ περιμένουν την πολυπόθητη προκυρηξη κάνοντας ότι δουλεια βρουν ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.αλλα το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews